HomeActueelEvenementenMini-symposium Waardigheid en Trots: Samen zorgen, zonder dwang

Mini-symposium Waardigheid en Trots: Samen zorgen, zonder dwang

Datum: 16 november 2017
Tijd: 15:00 - 17:30
Locatie: De Vliedberg

 

CuraMare werkt al geruime tijd mee aan het vernieuwingsprogramma voor verpleeghuiszorg via Waardigheid en Trots.  Onze woonzorglocatie De Vliedberg heeft het onderwerp 'Zorg zonder dwang'  en Ebbe en Vloed 'Samen zorgen'. Om onze kennis te delen en u / jou te  inspireren,  is er het Mini-symposium 'Samen zorgen, zonder dwang'.  We nodigen iedereen van harte uit hierbij aanwezig te zijn. Bekijk onderstaand het programma en meld je aan. Deelname is gratis. 

Programma

  • 15.00 uur  Ontvangst met koffie en thee
  • 15.15 uur  Welkom en  opening
  • 15.30 – 15.55 uur  Ronde 1

Sessie 1: CuraMare zorgt zonder dwang
Hoe je met betrokkenheid van bewoners, familie, de zorgteams, vrijwilligers  en facilitaire diensten komt tot een effectieve aanpak van bewust handelen rondom leven in vrijheid. Anne-Mieke den Ouden en Jeroen Schumacher nemen u mee in de inspirerende, stapsgewijze aanpak van CuraMare/De Vliedberg met de direct betrokkenen in de hoofdrol!

Sessie 2: Grenzen(loos)
In de Vliedberg nemen we u mee in de wereld van de bewoners. We nodigen u uit op onze woongroep om niet alleen te horen wat wij hebben gedaan, maar om dit ook te kunnen zien. We gaan het onder andere hebben over (kunstmatig) daglicht, onze tuin, open deuren en vrijheid.

Sessie 3: De warme overdracht
Om de overgang van huis naar CuraMare vloeiender te laten verlopen is binnen Ebbe en Vloed getest met een ‘warme overdracht’. Dit houdt in dat een medewerker van de woongroep voorafgaand aan de daadwerkelijke verhuizing al een kennismakingsgesprek met familie en/of bewoner voert, liefst in de oude woonsituatie. Deze medewerker is ook aanwezig op de verhuisdag. Wilt u weten hoe een warme overdracht het samen zorgen bevordert?

Sessie 4: Het succes van mantelzorgbijeenkomsten
Familiebijeenkomsten zijn niet nieuw. Wel nieuw is deze opzet van meerdere opeenvolgende mantelzorgbijeenkomsten en training die ontwikkelt is om medewerkers te ondersteunen in hun nieuwe rol als gespreksleider. Bent u benieuwd wat de bijeenkomsten opleveren voor zowel teams als mantelzorgers? En wat ervoor nodig is om dit goed te organiseren? Medewerkers van Ebbe en Vloed vertellen het u graag.

  •  16.05 - 16.30 uur  Ronde 2

Sessie 1: CuraMare zorgt zonder dwang
Sessie 2: Grenzen(loos)
Sessie 3: De warme overdracht
Sessie 4: Het succes van mantelzorgbijeenkomsten

  •  16.30 uur  Afsluiting met een  hapje en drankje

 Wanneer en waar?

Donderdag 16 november, 15.00-17.30 uur.
Woonzorglocatie De Vliedberg, Vliedberglaan 100 in Ouddorp

Aanmelden