HomeActueelNieuwsBewoners Nieuw Rijsenburgh mee met toeristentreintje

Bewoners Nieuw Rijsenburgh mee met toeristentreintje

22 augustus 2019

Dinsdag 20 augustus stopte het groene toeristentreintje van Middelharnis voor de deur van Nieuw Rijsenburgh. Geen toeristen, maar bewoners van verschillende woongroepen stapten in.

‘Als je het vraagt brengt chauffeur Karel je zelfs naar een locatie van jouw keuze die niet eens op de standaard route ligt’, kwam familie en zorgmedewerkers ter ore. Het idee van een uitstapje voor de bewoners was snel geboren.
Het treintje is speciaal naar Nieuw Rijsenburgh gekomen zodat bewoners voor de deur instapten. Wat een service! Dankzij de snelle beschikbaarheid en inzet van vrijwilligers genoot iedereen van de zon en de rondrit door twee mooie dorpen”.  

Het treintje is onderdeel van de Expeditie Haringvliet en rijdt gedurende de zomermaanden zes dagen per week in Middelharnis en Sommelsdijk. Op deze manier kunnen toeristen die hebben meegevaren met de expeditie op het water makkelijk het centrum verkennen. Na afloop brengt het treintje ook iedereen weer terug naar het Havenhoofd waar de boot weer verder gaat. In- en uitstappen kan waar en wanneer je maar wilt en is nog gratis ook.