HomeActueelNieuwsOuderenzorg informeert bewoners over verkiezingen

Ouderenzorg informeert bewoners over verkiezingen

23 februari 2021

Stempas verkiezingen maart 2021 Tweede Kamer

De Tweede Kamerverkiezing 2021 komt eraan. Vanwege Covid zijn extra veiligheidsmaatregelen genomen. CuraMare informeert z'n bewoners en hun contactpersonen hierover.

Stemmen kan, vanwege de corona-pandemie, ditmaal op drie manieren:
• Via het stemlokaal.
• Via een brief (‘briefstemmen’).
• Via een gemachtigde.

15, 16, 17 maart
Verder kan er op meerdere dagen worden gestemd, niet alleen woensdag 17 maart, maar ook de twee dagen ervoor: maandag 15 maart en dinsdag 16 maart. Deze verlenging is vooral bedoeld voor de risicogroepen, om de kans op verspreiding van het virus zo klein mogelijk te houden. In de stemlokalen zijn maatregelen genomen om het proces zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen.

70-plussers
Stemmen per brief is uitsluitend mogelijk voor mensen van zeventig jaar en ouder. Hiervoor krijgen 70-plussers twee keer post: eerst hun stempas, daarna de uitleg hoe per post te stemmen. De stem per brief kan in de brievenbus worden gedaan of naar een gemeentelijk punt worden gebracht. Dat brengen kan men ook door iemand anders laten doen.

Website gemeente
Gemeenten informeren hun inwoners over de verkiezingen via internet, zie als voorbeeld goeree-overflakkee.nl/verkiezingen.  CuraMare informeert op dit moment de bewoners en hun contactpersonen over deze Tweede Kamerverkiezing en de bijbehorende corona-veiligheidsmaatregelen.