HomeActueelNieuwsMantelzorgbijeenkomsten in Ebbe en Vloed – medewerkers getraind

Mantelzorgbijeenkomsten in Ebbe en Vloed – medewerkers getraind

5 juli 2017

In Ebbe en Vloed is donderdag 29 juni de training ‘gespreksleider voor mantelzorgbijeenkomsten’ succesvol afgesloten. Medewerkers van de woongroepen volgden deze training om een mantelzorgbijeenkomst op hun woongroep te organiseren en te leiden. De komende maanden zal voor iedere groep een serie mantelzorgbijeenkomsten georganiseerd worden.

Mantelzorgbijeenkomsten is een initiatief van medewerkers vanuit het project ‘Samen Zorgen’. Doel van de bijeenkomsten is om het contact en de samenwerking tussen mantelzorg en verzorgenden op de woongroep te verbeteren: als je elkaar kent en begrijpt werkt dit positief op de sfeer en de samenwerking onderling. En dáár profiteren de bewoners natuurlijk van!

De inhoud van de bijeenkomsten zal per groep verschillend zijn. Het is afhankelijk van behoeftes, wensen en vragen die bij mantelzorgers leven. Bijvoorbeeld kennis over ziektebeelden, hoe omgaan met gedrag als gevolg van dementie, wat kan ik voor de woongroep betekenen als ik bij mijn moeder op de groep ben? Mag ik meehelpen met de verzorging van mijn man?

Voor meer informatie over de mantelzorgbijeenkomsten kunt u terecht bij de welzijnscoach of de GVP-medewerkers van Ebbe en Vloed. Bereikbaar via de receptie.