HomeActueelNieuwsSuccesvolle informatiemarkt wereldwijde Dag van de Beroerte

Succesvolle informatiemarkt wereldwijde Dag van de Beroerte

2 november 2017

Menigeen bezocht op 30 oktober de informatiemarkt in Nieuw Rijsenburgh die in het teken stond van de wereldwijde Dag van de Beroerte. Men kwam zich laten informeren over de risico’s en gevolgen van een beroerte en diverse gezondheidstesten laten afnemen.

Verpleegkundigen uit Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis waren aanwezig om diverse gezondheidstesten af te nemen zoals cholesterol meten, bloedsuiker prikken en bloeddruk meten. Ook het laten maken van een echo van de halsslagader was populair. Deze laatste test heet ook wel duplexonderzoek en laat eventuele vernauwingen zien in de halsslagader die kunnen wijzen op een TIA of herseninfarct. De uitslagen van al deze testen geven een indicatie van de gezondheid. Hoe gezonder, hoe minder groot het risico is op het krijgen van een beroerte.  Naast de diverse gezondheidstesten was het mogelijk om met zorgprofessionals en lotgenoten te praten. De lotgenoten die aanwezig waren, konden ervaringen en tips met elkaar uitwisselen. Dit zijn waardevolle momenten voor mensen die een beroerte hebben gehad en hun naasten.

Een op de zes personen krijgt in zijn leven te maken met een beroerte. Om te weten hoe het voelt om te leven met de gevolgen van een beroerte, konden aanwezigen bij de fysiotherapeuten van CuraMare Behandeling een parcours met hindernissen lopen. Bij de ergotherapeuten van CuraMare Behandeling kon men voelen hoe het is om met één hand een aardappel te schillen. De logopedisten, ergotherapeuten en fysiotherapeuten van CuraMare Behandeling lieten diverse handige hulpmiddelen en andere handigheidjes zien die het mogelijk maken om na een beroerte zo veel mogelijk zelfstandig te doen.

Jaarlijks schenkt CuraMare aandacht aan de Dag van de Beroerte, omdat zij het belangrijk vindt