HomeActueelNieuwsOuderen in beweging met koersbal in Geldershof

Ouderen in beweging met koersbal in Geldershof

6 november 2017

Sinds september genieten de bewoners van Geldershof van de gezelligheid rondom het balspel koersbal. De Koersbalvereniging, opgezet door Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee, speelt elke donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur in de recreatiezaal van Geldershof in Dirksland.

Gezellige beweging 
Bewegen is gezond en goed voor iedereen, en vooral ook leuk. CuraMare waardeert alle initiatieven om ouderen op de woonzorglocaties in beweging te krijgen. Dat OGO als locatie De Geldershof gekozen heeft, is daarom geweldig: bewoners zien beweging, kunnen zelf meedoen, maar hebben vooral een leuke en gezellige ochtend met mensen van buitenaf.

Koersbal
Koersbal is een van oorsprong Australische sport en lijkt het op het bekende Jeu de boule. Het is een balspel dat binnen wordt gespeeld, op een mat van 8 bij 2 meter. Twee teams van twee personen spelen tegen elkaar. De ballen moeten zo dicht mogelijk bij de jack, het witte doelballetje, rollen. Omdat het zwaartepunt van een koersbal niet in het midden zit, rollen de ballen niet in een rechte baan. Dat maakt het spel in het begin moeilijk, maar vooral leuk. Iedereen kan het leren en ervaart al snel dat koersbal een gezellig en verrassend spel is, waar geen kracht voor nodig is.

Lid worden
Lijkt koersbal ook iets voor u? Kom vrijblijvend een kopje koffie drinken in Geldershof op donderdagochtend en beleef koersbal mee. U kunt zich aanmelden voor lidmaatschap bij Jan Verboom, bereikbaar via 0187 60 30 89 of 06 498 699 66 of Claudia de Bruine  via c.debruine@curamare.nl of 06 225 926 63