HomeActueelNieuwsProfessionals CuraMare informeren HAVO-3 leerlingen over ouderenzorg

Professionals CuraMare informeren HAVO-3 leerlingen over ouderenzorg

31 januari 2018

Dit voorjaar gaan Havo-3 leerlingen van de CSG Prins Maurits in Middelharnis een maatschappelijke opdracht uitvoeren op de woonzorglocaties van CuraMare. Ter voorbereiding kregen de leerlingen vorige week uitleg over dementie, hoe je omgaat met mensen met dementie en waar je bij het organiseren van activiteiten aan moet denken. Gespecialiseerd Verzorgenden Psychogeriatrie (GVP), Gespecialiseerd Verpleegkundigen Geriatrie (GVG) en welzijncoaches van CuraMare kwamen hiervoor graag naar de Prins Maurits.

De uitleg was nuttig en de leerlingen dachten gelijk mee. ‘Als we willen koken, kunnen de mensen dan alles wel eten?’ ‘Mogen we ook dieren meebrengen?’ ‘Mogen we eerst langs gaan op een woongroep om het recept van iemands lievelingsgerecht te vragen om dat vervolgens te gaan koken?’
Met enthousiasme en frisse energie gingen de leerlingen aan de slag met hun ideeën. Ze dachten onder andere aan het organiseren van een scootmobielwedstrijd of een high tea, samen zelfgemaakte patat bakken, een cello- en pianoconcert geven en spelletjes doen.

In februari zullen de welzijnscoaches samen met de GVP- en GVG-medewerkers aansluiten bij diverse overleggen op de locaties om zoveel mogelijk collega’s te betrekken en hen te informeren over dit bijzondere project.
Daarnaast zullen de ideeën van de leerlingen de komende maand verdeeld worden over de locaties en in samenspraak worden hier concrete data aan verbonden. Vanaf maart gaan de leerlingen op de dinsdagmiddagen aan de slag op de woonzorglocaties om hun opdrachten uit te voeren.

Dhr. A.J. van Heest, rector, is enthousiast over deze samenwerking: ‘Wat geweldig dat we zo iets voor elkaar kunnen betekenen. Voor de leerlingen is het meteen een mooie verkenning voor een beroepskeuze’.