HomeActueelNieuwsLeerlingen basisschool Het Startblok overhandigen interactieve kat Timmy aan bewoners Ebbe en Vloed

Leerlingen basisschool Het Startblok overhandigen interactieve kat Timmy aan bewoners Ebbe en Vloed

3 april 2018

Vrijdag 16 maart overhandigden leerlingen van OBS Het Startblok in Oude-Tonge een interactieve kat aan de bewoners van Ebbe en Vloed.

Interactieve dieren
Interactieve dieren zijn robotdieren. Ze 'gedragen' zich als een echt dier, reageren op geluid en aanraking, maken geluid en hebben zelfs een hartslag. Bewoners zien een robotdier als een echte vriend. Het dier geeft gezelligheid en plezier omdat het reageert op de bewoner. Daarmee helpen ze ook tegen onrust en eenzaamheid.
Juultje en Finn bedachten de naam Timmy. Samen met hun klasgenootjes brachten zij Timmy naar zijn nieuwe huis. ‘We hebben sneeuwpopjes gemaakt en verkocht en van dat geld konden we een kat kopen’ vertelden ze trots.
Timmy is het eerste adoptiedier in Ebbe en Vloed. Verzorgende Ciska Rexwinkel is enthousiast over zijn komst. ‘We zijn blij dat hij er is. De bewoners hebben al een mooi plekje voor hem gereserveerd op de stoel bij het raam. Zodra ze de kat zien reageren ze positief. Voor hen is het een echte kat.’ En inderdaad, na een vrolijke miauw van Timmy reageerde een mevrouw vertederd: ‘Ach, kom maar liefje!’.

Adoptieprogramma
Diverse bewoners op de woonzorglocaties van CuraMare genieten al van een interactieve kat, dankzij het door CuraMare ontwikkelde adoptieprogramma voor interactieve dieren.
Met het programma ‘adopteert’ een bewoner of een woongroep gratis een interactieve kat of hond. Het dier blijft van het adoptieprogramma, zodat zij vraag en aanbod goed op elkaar kunnen afstemmen.
Particulieren, bedrijven en goede doelen worden betrokken om de toenemende vraag naar deze bijzondere dieren te vervullen. Er is keuze uit een witte, rode of grijze kat en een goudblonde pup. Het adoptieprogramma is er voor alle cliënten van CuraMare Thuis- en Ouderenzorg.

Meer weten over het adoptieprogramma? Klik hier.