HomeActueelNieuwsBewoners De Vliedberg genieten op boerencamping

Bewoners De Vliedberg genieten op boerencamping

6 juli 2018

 

Na het succes van de campingdagen vorig jaar, genoten de bewoners van De Vliedberg in Ouddorp 3 en 4 juli opnieuw van twee campingdagen in de binnentuin.
Strobalen, een oude tractor, melkbussen en kleine dieren geven de indruk van een boerencamping. ‘Dat is het ook‘, vertellen de enthousiaste organisators Jolanda Hakkenbrak, Nella Meijer en Ineke Hoek. ’Het was vorig jaar zo’n succes dat we het zonder twijfel wilden herhalen. We vroegen ons af wat we dit jaar anders kunnen doen om het nog leuker te maken. Zo ontstond spontaan het idee van het thema boerencamping. Met de materialen en activiteiten gericht op het boerenleven, sluiten we nog meer aan bij de belevingswereld van de bewoners. Het geeft herkenning en gespreksstof.’
Er is met volle teugen genoten van een boerenbingo, een optreden met de boerenkapel van Concordia en een folklore dansgroep uit Zeeland. De Flakkeesche klederdrachtgroep van het Streekmuseum kwam koffieschenken. Om koemelken met de hand nog eens te ervaren of te proberen staat er een ‘melkkoe’. De opblaasbadjes geven de nodige verkoeling aan de voeten en van ver zie je de wapperende was hangen bij de ingang van de camping. Samen met het stralende zomerweer maakt dit het kampeergevoel compleet.
Anders dan vorig jaar waren de campinggasten. Vorig jaar waren dit alleen de bewoners van de woongroepen; nu was iedereen welkom. Ook aan de buurtbewoners is gedacht. ‘We hebben ze uitgenodigd voor de BBQ, als afsluiting van de campingdagen. Hier is door velen enthousiast op gereageerd en gebruik van gemaakt.
Dankzij vele sponsors zijn de campingdagen bij De Vliedberg weer een succes geworden. De blijde gezichten, met soms zelfs een vreugdetraan zijn de kleine dingen waarom het kamperen weer voor herhaling vatbaar is!