HomeActueelNieuwsLeerlingen Prins Maurits enthousiast voor werken in de zorg

Leerlingen Prins Maurits enthousiast voor werken in de zorg

19 maart 2019

Ebbe en Vloed kreeg in het kader van de week van Zorg en Welzijn woensdag 13 maart dertig  leerlingen van CSG Prins Maurits op bezoek. Deze 2de klas VMBO leerlingen gaan een studierichting kiezen en hebben aangegeven interesse te hebben in de sector Zorg en Welzijn. CuraMare locatie Ebbe en Vloed  verwelkomde de leerlingen om ze te enthousiasmeren voor werken in de zorg. Na een introductie waarbij uitgelegd werd wie er wonen en werken in Ebbe en Vloed was het tijd om zelf aan de slag te gaan. 


Carrousel
In een carrousel van 4 rondes stond beleven centraal. Leerlingen kregen een rondleiding door Ebbe en Vloed; waar kun je wat vinden en hoe ziet een zusterspost er eigenlijk uit? Ze assisteerden de beweegagoog tijdens de activiteit bewegen en de vrijwilligers bij het halen en brengen van de bewoners. Ze maakten kennis met materialen uit de Zorg en Welzijn sector, zoals de Belevenistafel en de Qwiek.up. Maar ook werd er bijvoorbeeld geproefd van verdikkingsmiddel en nutridrink, een tillift bediend en een rondje gereden met een rolstoel. Ze ervaarden hoe een interactieve hond op aanraking reageert en dachten na over wat het hebben van een interactief dier kan betekenen voor een bewoner met dementie. 


Mooi werk
Aan het einde van de middag gingen de leerlingen met een tas vol informatie en een hoofd vol nieuwe ervaringen naar huis. We hebben deze middag kort laten zien hoe mooi werken in de sector Zorg en Welzijn is. Een veel gehoorde opmerking; “Dit is best leuk!”. Wie weet mogen we een aantal van deze leerlingen in de toekomst verwelkomen als nieuwe medewerkers bij CuraMare!

 Prins Maurits