Fysiotherapie bij ons

CuraMare biedt vele vormen van fysiotherapie en revalidatie, voor jong & oud. Wij nemen alle tijd voor u. Hieronder staan onze specialisaties, onder meer Covid-fysiotherapie (herstel na corona).

Meer informatie? Afspraak maken? Bel de locatie van uw voorkeur:
• Locatie Nieuw Rijsenburgh, Sommelsdijk, tel. 0187-488381
• Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Dirksland, tel. 0187-607300
• Polikliniek Brielle, tel. 0187-602355

Er zijn ook behandelmogelijkheden bij u thuis, in serviceflat Vroonlande, Dirksland, en in hospice Calando, Dirksland.  Uw mail is welkom op: curamarefysiotherapie@curamare.nl.

De algemeen fysiotherapeut
De algemeen fysiotherapeut behandelt al bestaande bewegingsklachten. Bijvoorbeeld klachten door een ongeluk of een verkeerde beweging, of klachten die het gevolg zijn van ziekte. Deze fysiotherapeut helpt ook bewegingsklachten voorkomen.

De sportfysiotherapeut
De sportfysiotherapeut helpt bij  klachten tijdens het sporten, biijvoorbeeld veroorzaakt door blessures. Hij of zij is er ook voor blessurepreventie, advies over goed en gezond sporten en het sporten weer oppakken na een langdurige blessure of periode van niet-sporten. 

De geriatrisch fysiotherapeut
De geriatrisch fysiotherapeut helpt senioren om (weer) zo mobiel en zelfstandig mogelijk te worden of om te leren omgaan met beperkingen:
• Oudere cliënten die bewegingsklachten hebben als gevolg van ziekte.
• Cliënten die ouderdomsverschijnselen hebben, bijvoorbeeld door een beroerte, dementie of Parkinson.
Deze fysiotherapeut is er ook voor gezinsleden, mantelzorgers en andere zorgverleners.

Covid-revalidatie (herstel na corona)
De covid-fysiotherapeut is gespecialiseerd in het herstel van (ex)corona-patiënten. Deze vorm van fysiotherapie is geschikt voor alle leeftijden: van jonge mensen tot senioren.  Er is aandacht voor verbetering van de verslechterde conditie en aangetaste spierkracht. Ook het aanpakken van de vermoeidheid staat centraal. Voor corona-patiënten die ernstig ziek zijn geweest, is de basisverzekering uitgebreid.  Bij fysiotherapie en oefentherapie worden nu maximaal vijftig behandelingen vergoed. Ook kosten voor ergotherapie en dieetadvies vallen onder de verruiming van de basisverzekering, voor (ex)patiënten die ernstig ziek zijn geweest. Wel geldt het eigen risico (€ 385 in 2021). Raadpleeg bij twijfel over de vergoeding altijd uw ziektekostenverzekeraar.
 
Coaching en begeleiding
Deze vorm van fysiotherapie biedt coaching en begeleiding bij chronische aandoeningen en onverklaarbare lichamelijke klachten. Centraal in de behandeling kan ook staan: leven met beperkingen en acceptatie daarvan.

Rugrevalidatie
Therapie bij rugklachten, zoals spit en ischias. Maar ook wanneer u chronisch rugklachten hebt, een hernia of na operatie aan de lage rug. U wordt begeleid in hoe u het beste kunt herstellen en trainen. Alles om zo goed mogelijk van uw dagelijkse activiteiten te kunnen genieten.

Revalidatie na gewrichtsoperaties
Na een operatie aan een gewricht volgt er meestal een revalidatie traject. Denk aan een nieuwe heup, nieuwe knie of bijvoorbeeld een nieuwe schouder. De fysiotherapeuten van CuraMare Fysiotherapie zijn op de hoogte van de behandelprotocollen en kunnen u hier optimaal bij begeleiden.

Neurologische revalidatie
Na het doormaken van een CVA (cerebrovascular accident) ook wel beroerte genoemd, is alles anders. Sommige activiteiten moeten opnieuw geleerd worden of in aangepaste vorm. Onze praktijk heeft specialistische fysiotherapeuten die kennis hebben van deze en andere neurologische aandoeningen.

Hart- en longrevalidatie
Hartrevalidatie: Bij hartfalen, na een infarct of een ingreep als dotteren of een bypass, is uw hartspier minder of niet in staat om ‘normaal’ te functioneren. Hierdoor ontstaan klachten als moeite met bijvoorbeeld traplopen. Hartrevalidatie richt zich op verbetering van de algemene spierkracht en het uithoudingsvermogen . Ook leert u om dagelijkse bezigheden vol te houden. Hartrevalidatie wordt aangeboden in de polikliniek Brielle en Het van Weel-Besthesda Ziekenhuis, Dirksland.
Longrevalidatie: Bewegen is voor iedereen belangrijk, zeker als u COPD heeft. Met een actieve
leefstijl voorkomt u dat COPD verergert. Onze fysiotherapeut kan u helpen deze actieve leefstijl te ontwikkelen en te behouden. Longrevalidatie wordt aangebonden in de polikliniek Brielle, locatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, in Dirksland.

Ziekenhuis-revalidatie
Wanneer u opgenomen bent in het ziekenhuis staan de fysiotherapeuten voor u klaar om u zo snel mogelijk weer te begeleiden naar ontslag uit het ziekenhuis.

Handtherapie
De handtherapeut is een gespecialiseerd fysiotherapeut en/of ergotherapeut waarbij u terecht kunt bij hand en polsproblemen. Naast het geven van adviezen, en het begeleiden bij opbouw van kracht, mobiliteit, en stabiliteit hebben wij ook de mogelijkheid om een spalk op maat aan te maken. U kunt zowel met als zonder doorverwijzing van een huisarts of medisch specialist bij ons terecht.

Haptotherapie
Haptonomie betekend ‘de leer van het menselijk gevoel en gevoelsleven’. Uw gezondheid en welbevinden wordt gezien als een geheel van de fysiek, emotie en geest. Deze therapie kan u verder helpen wanneer een lichamelijke therapie onvoldoende oplevert en er aandacht nodig is voor de combinatie van lichaam & geest.

Training etalagebenen
Claudicatio intermittens, ook wel bekend als etalagebenen, ontstaat door vernauwde vaten in de benen. Deze vernauwing ontstaat door aderverkalking. Hierdoor krijgen de beenspieren bij inspanning, zoals lopen of fietsen, minder zuurstof. U krijgt dan pijn, bijvoorbeeld in uw voet, kuit, dijbeen of billen. De fysiotherapeut begeleidt u in looptraining om zo uw loopafstand te vergroten.

Mindfulness, meditatie & ontspanning
Iedereen kent stress! En soms kan je daar last van hebben en er uiteenlopende klachten bij ervaren. Ervaart u vermoeidheid, onduidelijke lichamelijke klachten, prikkelbaarheid in uw reageren, of is het in uw hoofd gehaast en druk met gedachten? Dan kan de ‘mindfulness-methode’ u meer inzicht en rust bieden.

OncoFit, herstel van kanker
Kanker hebben of hebben gehad, heeft grote invloed op uw leven. Tijdens en na de behandeling kunnen allerlei klachten optreden, zoals verminderde conditie, vermoeidheid of concentratieproblemen. Bij Oncofit werkt u aan bewegen op een manier die past bij uw situatie. Het beweegprogramma wordt voor u op maat gemaakt. Bewegen gebeurt in onze grote oefenzaal. Vooraf krijgt u een intake-gesprek. OncoFit wordt gegeven op de locatie Nieuw Rijsenburgh.

Fysiotherapie voor fitheid
Voor fit worden en fit blijven, biedt CuraMare Behandeling drie programma's aan:
Avondfitness, alle leeftijden:
Gero-fitness: Gezellig samen in een groep sporten. Voor 65 jaar en ouder, bedoeld om de balans te trainen, de spieren te versterken, de conditie te verbeteren en de mobiliteit te vergroten. Kortom om u gezond in balans en op de been te houden. Tijden: woensdag 13.30 - 14.30 uur, woensdag 14.30 – 15.30 uur, vrijdag 13.00 - 14.00 uur.
Blijf in beweging:  In beweging blijven is soms moeilijk, zeker als u minder mobiel bent.  In een groep  met maximaal 6 deelnemers wordt onder begeleiding van een bewegingsagoog aangepast gesport. Ieder op z'n eigen niveau. Dit kan zowel op fitnessapparaten als in een spelvorm. Deze groep is gericht op mensen die slecht ter been zijn, met een rollator of rolstoel. Wie een keer wil komen kijken, is welkom. Vóór de start vindt een intakegesprek plaats. Tijd: dinsdag 15.30 - 16.30 uur, in Nieuw Rijsenburgh, Sommelsdijk. 

De oncologisch fysiotherapeut
De oncologisch fysiotherapeut begeleidt kankerpatiënten in de verschillende fasen van hun
ziekte. De oncologiefysiotherapeut werkt vaak samen met de lymfefysiotherapeut. Om de
patiënt zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen, is er overleg met medisch specialisten
zoals chirurgen en oncologen.