HomeCoronavirusVrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

De versoepeling van de landelijke richtlijnen maakt dat we binnen CuraMare meer ruimte krijgen om onder andere de bezoekregelingen en de inzet van alle vrijwilligers te verruimen! 

Wij zijn daarom verheugd te kunnen mededelen dat per 6 juli er weer meer ruimte komt om, stap voor stap, de inzet van vrijwilligers op de locaties uit te breiden. Vrijwilligers die door onze organisatie en patiënten, bewoners, cliënten en collega’s zo gemist zijn. Want zorg met hart en ziel doen wij samen! 

Hoe gaan we dit doen?

  • Stap voor stap worden activiteiten opgestart; wel op kleine(re) schaal en het tempo hiervan is altijd locatie-afhankelijk. De vrijwilligercoördinator neemt hiervoor contact op met elke vrijwilliger.
  • Voor iedereen geldt: indien je tot een risicogroep* behoort of zelf of een huisgenoot klachten vertoont, dan blijf je thuis. Check vooraf je gezondheid via de checklist gezondheid vrijwilliger. Bij twijfel of klachten kun je een beroep doen op de GGD testlocatie in Middelharnis (regio Goeree Overflakkee) of Zuidland (regio Voorne-Putten) via 0800-1202. Je blijft thuis tot de test- uitslag bekend is.
  • Helaas is het virus nog niet voorbij en vraagt de huidige situatie, naast geduld en flexibiliteit, om continue alertheid. Bekijk daarom  hier de richtlijnen ‘Veilig vrijwilligerswerk doen we samen’, die leidend zijn voor ieders gezondheid bij de uitvoering van je werkzaamheden. 

Vragen?
Onze vrijwilligerscoördinatoren beantwoorden graag vragen of bespreken eventuele zorgen met je.
Je vindt hun contactgegevens hier

CuraMare verwelkomt weer graag alle vrijwilligers in ons ziekenhuis en op onze woonzorglocaties! 

____________________________________________________________________________________________________________
*Risicogroepen: graag verwijzen wij je naar de richtlijnen die hiervoor landelijk zijn opgesteld door het RIVM op www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/risicogroepen
Noot van onze deskundige infectiepreventie hierbij: onder de risicogroep ouderen wordt hier verstaan: kwetsbare ouderen die moeite hebben om hun zelfredzaamheid te behouden. Zij lopen meer risico dan vitale ouderen. CuraMare gaat ervanuit dat onze vrijwilligers, die willen starten, vitale “ouderen” zijn.