Sterre en Noël

Al jaren is er in de aanloop naar de kerstdagen een gezellige kerstmarkt in Ebbe en Vloed. De opbrengst hiervan komt ten goede aan de locatie. Afgelopen jaar is besloten om maar liefst twee interactieve pups te schenken aan het adoptieprogramma. Geheel in kerstsfeer kregen de pups de namen Noël en Sterre.

De plaatsing van deze kleine dieren was wederom een succes. Pup Noël werd letterlijk met open armen ontvangen door mevrouw Griffijn op Woongroep 44. Zodra de pup bij haar op schoot zat brak een grote glimlach door en die werd nog breder toen ze hoorde dat ze Noël niet terug hoefde te geven. Noël blijft immers zo lang als dat past op de woongroep wonen en mevrouw is één van de adoptiebaasjes!

Noël maakt met zijn vrolijke geblaf echt iets los bij de bewoners. Zo besloot mevrouw Griffijn, toen de grootste verrassing voorbij was, om op te staan en aan haar huisgenoten te vragen of zij de pup ook wilden aaien. Dit aanbod werd goed ontvangen en binnen de kortste keren ging de pup de hele tafel rond. En omdat Noël het Franse woord voor ‘kerst’ is werd ook daar aandacht aan geschonken – de hele tafel deed zijn best om in het beste Frans een compliment voor de hond te maken.

Niet veel later was het de beurt aan Sterre om zijn opwachting te maken op woongroep 48. Ook hier werd de pup met een enorme glimlach onthaald, ditmaal door mevrouw Stegemeijer. Mevrouw begon de pup direct te aaien en tegen hem te kletsen. En Sterre? Die voelde zich meteen thuis. Enthousiast ging ook hier het dier van hand tot hand. En na een vrolijk blaf volgde er een ‘kom maar jongen’ en een aai over zijn bol.

Wij denken dat de pups het prima naar hun zin zullen hebben op hun nieuwe adressen. En Joke Heijligers, die de dieren namens de Kerstmarktcommissie overhandigde, is het daar helemaal mee eens: ‘Wat is dit leuk om te doen! We wilden graag iets geven waar de mensen écht iets aan hebben. Je ziet meteen wat het effect is van die hondjes, de mensen reageren er zo vrolijk op. Dit is precies de bedoeling!’