Tebbie en Loesje

“Wat een leuk hondje!” De ogen van mevrouw Sabel lichten verheugd op bij het zien van de interactieve pup Tebbie, “Hij bijt toch niet?” “Welnee, hij is hartstikke lief, wilt u hem misschien even vasthouden? Volgens mij heeft hij het bij u helemaal naar zijn zin.” Met die woorden overhandigde Cees de Moor, van Stichting Vrienden van Geldershof, het interactieve dier aan woongroep Wilgenroos van locatie Geldershof. Voorzichtig kriebelt mevrouw Sabel de pup op zijn kop, die dit met een vrolijke blaf beantwoordt. Lachend kijkt mevrouw het dier aan: “Lekker he liefje!”.

Mevrouw Sabel is niet de enige die een interactief dier overhandigd heeft gekregen van Cees. Nog geen uur later stoot mevrouw Zijdemans haar man verrukt aan. “Kijk nou Jopie, hoe leuk!” glundert ze terwijl kat Loesje ontspannen op haar schoot ligt te spinnen. Cees heeft ook deze mevrouw blij gemaakt met de komst van een interactief dier, ditmaal op woongroep Klaverblad. “Mag hij blijven? Ja? Oh, wat gezellig!” Haar dochter vertelt later hoe bijzonder het is om haar moeder zó op te zien leven: “Dankjewel, dit doet me echt goed om te zien.”

Zowel Loesje als Tebbie maken onderdeel uit van een grote schenking: maar liefst vier interactieve dieren worden door de Stichting Vrienden van Geldershof geschonken. Pup Tebbie heeft een fijne plek gevonden bij woongroep de Wilgenroos, rode kat Loesje is met liefde onthaald bij woongroep het Klaverblad en katten Pip en Mickey staan klaar om hun nieuwe baasjes te ontmoeten.

Cees vertelt: “Toen we hoorden hoe groot het effect van de interactieve dieren op de bewoners is, ben ik naar locatiemanager Tea Both gestapt en heb haar aangeboden om vier van die dieren voor Geldershof te schenken. En ik moet zeggen: ze zijn echt knap gemaakt die diertjes want iedereen begint ertegen te kletsen, ikzelf ook ha ha. Ik heb ook een heel leuke middag gehad.” Net voor de zomer heeft de stichting een mooie cheque gekregen van kinderen van Basisschool De Inktvis. Dat bedrag is voor een groot deel besteed aan deze interactieve dieren.