Praktische informatie

Eigen bijdrage
De kosten van uw eigen bijdrage zijn afhankelijk van uw indicatie, leeftijd, inkomen en gezinssamenstelling. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) berekent de eigen bijdragen voor de Wet Langdurige Zorg en de WMO. Zij zijn ook degene die het bedrag van uw rekening afschrijven. Op de site van het CAK kunt u zelf nagaan hoeveel u moet betalen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het CAK.

Zorgverzekering en tandheelkundige zorg / mondzorg
U bent wettelijk verplicht u te verzekeren voor medische zorg. Als u bij ons woont, heeft u een basiszorgverzekering nodig.

Inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering
Als u op een van onze woonzorglocaties woont, heeft u een inboedel-en aansprakelijkheidsverzekering nodig. U kunt uw huidige verzekering aanhouden of u kunt profiteren van ons kortingspakket. Via de Rabobank kunt u met korting bij Interpolis een verzekeringspakket afsluiten. De Rabobank kan u hierover informeren.

Tandheelkundige zorg / mondzorg
Woont u op een van onze woonzorglocaties, dan is dat op basis van een indicatie zorg met verblijf en behandeling in het kader van de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Vanuit deze indicatie ontvangt u tandheelkundige / mondzorg van CuraMare. CuraMare werkt hierin samen met de tandartsen de Bles uit Middelharnis en van der Pol uit Ouddorp. Tandarts de Bles heeft in Nieuw Rijsenburgh daartoe de beschikking over een tandartsenkamer. De vergoeding hiervoor valt binnen de Wet Langdurige Zorg. Voor een aantal behandelingen, zoals het plaatsen van een kroon, dient het zorgkantoor vooraf toestemming te geven.

Extra kosten verpleeg- en verzorghuizen
Eten en drinken buiten de reguliere maaltijden
De kosten voor eten en drinken in het restaurant betaalt u zelf. Dit geldt niet voor vaste dagelijkse maaltijden ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds.

Waskosten
Wilt u kleding laten wassen op de locatie waar u verblijft, dan betaalt u zelf de kosten van kleding, eenmalig: € 64,00
Aanschaf wasmerken (zelf of door vrijwilliger): € 17,00 Bijmerken is gratis
Maandelijkse waskosten: € 64,27

Telefoon, indien via de centrale van CuraMare
Per maand: € 12,90

Huur TV
Huur TV 42” : € 11,20 per maand
Huur TV 39” : € 8,09 per maand

Kijk hier voor al onze folders en documenten.