HomeZorg op onze locatiesEbbe en VloedNieuwsQwiek.up voor bewoners Geldershof en Ebbe en Vloed

Qwiek.up voor bewoners Geldershof en Ebbe en Vloed

4 maart 2019

 

Sinds afgelopen maand genieten de bewoners van Geldershof en Ebbe en Vloed van hun geschonken Qwiek.up. Een lang gekoesterde wens van beide locaties.

De aanschaf van een Qwiek.up is een dure aangelegenheid. In Geldershof is de Qwiek.up gefinancierd door het UVV. Het UVV is vorig jaar opgehouden te bestaan op Goeree-Overflakkee en met het geld dat aan de Geldershof is teruggegeven is nu de Qwiek.up aangeschaft. Speciale dank aan het voormalig UVV van Goeree-Overflakkee.
Bij Ebbe en Vloed is een deel van de financiering verzorgd door het Welzijnsfonds Oostflakkee en de Vrienden van Ebbe & Vloed; ook aan hen speciale dank.

De Qwiek.up is een mobiel apparaat waarmee je beelden projecteert op muur of plafond, van onbeperkte afmetingen. Ondersteund met rustgevende muziek worden de beelden afgestemd op de persoonlijke behoeften van de cliënt. Er zijn verschillende modules aan te schaffen onder andere; boerenleven, sterrenhemel, bos en natuur en Andre Rieu. Ook is het mogelijk het levensboek met eigen foto’s en filmpjes via een usb in de Qwiek.up te presenteren.

De Qwiek.up kan ingezet kan worden voor verschillende doelen. Bijvoorbeeld om afleiding te geven tijdens zorgmomenten die stress kunnen opleveren voor de cliënt. De Qwiek.up kan ook in groepsverband worden ingezet voor gezamenlijke ontspanning door bijvoorbeeld een concert van Andre Rieu te bekijken. Aangetoond is dat de Qwiek.up een bijdrage levert aan het bevorderen van het gevoel van welzijn, met name bij mensen met dementie.  

Bewoners en zorg- en welzijnsmedewerkers van beide locaties zijn bijzonder blij met de Qwiek.up. Het is een fijne gebruiksvriendelijke aanvulling op de zorg en bij het invullen van activiteiten.