Zorg aanvragen

Als u  kortdurende zorg of revalidatie nodig heeft, zijn er een aantal opties:

Revalidatiezorg

Voor kortdurende zorg om te herstellen na een ziekenhuisopname heeft u een indicatie nodig van het CIZ. Deze aanvraag verloopt via uw behandelend arts of de huisarts. Komt u na behandeling in het ziekenhuis naar een van onze locaties voor revalidatiezorg, dan wordt u hierin begeleid door de Transferverpleegkundige van het ziekenhuis. Omdat het in geval van revalidatiezorg gaat om een persoonlijk traject, nemen zij contact met u op om u te informeren over uw revalidatie en wat daar voor nodig is.

Geriatrische Revalidatie zorg

Nieuw Rijsenburgh biedt geriatrische revalidatiezorg, zorg voor kwetsbare ouderen na bijvoorbeeld een operatie of als de conditie achteruit gaat door een (chronische) long- of hartaandoening.
Bij geriatrische revalidatiezorg is de behandeling gericht op functieherstel om u weer zo zelfstandig mogelijk te krijgen, zodat (gedeeltelijk) zelfstandig wonen weer mogelijk is. Deze op herstel gerichte zorg verschilt wezenlijk van de permanente zorg die op onze woonzorglocaties wordt geboden. Geriatrische revalidatiezorg is met name geschikt in de volgende situaties:

  • Na een hersenbloeding of beroerte (CVA)
  • Na een geplande knie- heup- of schouderoperatie
  • Na een onverwachte ziekenhuisopname door een trauma (bijvoorbeeld een heupoperatie na een val)
  • Na een amputatie
  • (Chronische) Aandoeningen zoals long- en hartziekten, neurologische aandoeningen