HomeMeer weten over onze kwaliteit?

Kwaliteitskader

Samen werken aan verbetering

Het Kwaliteitskader is een landelijke richtlijn waaraan de thuis- en ouderenzorg moet voldoen. Het Kwaliteitskader beschrijft wat u en uw naasten mogen verwachten van onze zorg(locaties).

Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg

Voor ouderen die niet langer thuis kunnen of willen wonen, zijn er op Goeree-Overflakkee vier woonzorglocaties. Dat zijn Ebbe en Vloed in Oude-Tonge, Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk, Bestenwaerd in Dirksland en De Vliedberg in Ouddorp. Op deze locaties staat onze cliënt centraal vanuit de waarden welzijn en waardering. Of een cliënt bij ons woont, tijdelijke zorg nodig heeft of deelneemt aan een activiteit, het individu, met al haar/zijn wensen en behoeften staat voorop. Het Kwaliteitskader verpleeghuiszorg is in 2017 geïntroduceerd als houvast voor het verbeteren van de kwaliteit van zorg. Het geeft overzicht én inzicht in zorg, voor zowel cliënt als medewerker, en biedt houvast voor verbetering en ontwikkeling.

Kwaliteitskader Wijkverpleging
Wanneer u wijkverpleging krijgt, komen verpleegkundigen en verzorgenden bij u thuis om u te helpen met het dagelijks leven. Zo kunt u thuis blijven wonen met uw eigen mogelijkheden. Wat kunt u van de verpleging en verzorging thuis verwachten? 

U vindt het Kwaliteitskader Wijkverpleging en het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg op de website: www.patientenfederatie.nl

Onze kwaliteit is altijd in ontwikkeling. Wij zijn van mening dat het altijd beter kan; voor onze cliënten, mantelzorgers en medewerkers. Achter de schermen werken we daar dagelijks aan. 
Lees er alles over in ons Kwaliteitsverslag 2022 of overige verslagen bij Publicaties onder het kopje Kwaliteit.