Wachtlijst

Zodra u een indicatie voor zorg heeft en in aanmerking komt voor wonen op een van de woonzorglocaties van CuraMare, wordt u op de wachtlijst geplaatst.

De wachtlijst geeft slechts een indicatie. De wachtlijst van de ene woonzorglocatie krimpt sneller dan die van het andere. Daarnaast spelen type zorg, uw eigen voorkeuren en mate van urgentie een rol. Ook zijn er mensen die hun beurt voorbij laten gaan als er plaats is of al elders zijn geplaatst, waardoor de wachtlijst dus ‘sneller gaat'. Neem daarom altijd contact op met de zorgbemiddelaars en overleg over wijzigingen in uw situatie en de eventuele wachttijd die daarbij komt kijken en de huidige wachttijd.

Gedurende de wachtperiode begeleiden en adviseren wij u om deze periode zo prettig en verantwoord mogelijk te laten verlopen. Zo nodig bemiddelen wij voor inzet van thuiszorg of voor een andere zorgaanbieder.

Onderstaand ziet u de wachtlijstcijfers van de woonzorglocaties. Het plaatsingsbeleid van CuraMare leest u hier

           Nieuw Rijsenburgh   De Vliedberg   Bestenwaerd   Ebbe en Vloed
*   Urgent plaatsen Actief plaatsen   Wacht op voorkeur   Wacht op voorkeur   Wacht op voorkeur   Wacht op voorkeur
Mrt   1 16   47   19   17   26
Apr   0 11   47   26   21   20
Mei   0 23   46   25   22   19

*Per januari 2021 zijn er in de langdurige zorg 4 wachtstatussen:
1. Urgent plaatsen:
Uw situatie is ernstig. U moet zo snel mogelijk opgenomen worden. 
2. Actief plaatsen:
Uw situatie is zorgelijk, maar u kunt nog even wachten. 
3. Wacht op voorkeur:
U woont thuis en u krijgt de zorg die u nodig heeft. U wilt graag binnen een jaar opgenomen worden op een plaats die uw voorkeur heeft. 
4. Wacht uit voorzorg: U woont thuis en u wilt nog niet worden opgenomen. U krijgt thuis de zorg die u nodig heeft. U wilt graag uit voorzorg op een wachtlijst staan. 

Klik hier om meer over de wachtstatussen te lezen.