HomeVrijwilligerswerkTijdelijk project

Tijdelijk project

Soms hebben wij extra handen nodig voor een vaste periode van een paar weken of maanden. De dagen en tijden van inzet zijn wanneer het jou schikt. Wij noemen dat een projectvrijwilliger.

Wat kun je doen als projectvrijwilliger?
Je gaat in een team of zelfstandig gedurende een afgebakende periode aan de slag met een project dat aansluit bij jouw interesses!

Enkele voorbeelden:

Zwementie
Zwemmen is een fijne manier om te bewegen. Het warme water werkt ontspannend en samen zwemmen is plezierig. Voor onze bewoners die beperkt zijn door dementie bieden wij de mogelijkheid om onder begeleiding te zwemmen. Zij krijgen professionele begeleiding op maat. Voor de één is dit ontspannend drijven, voor de ander een balspel in het water of baantjes trekken. Vrijwilligers ondersteunen bij vervoer en begeleiding.  Bekijk de film Zwementie om het positieve effect te zien.

Speentjes en Pampers Kinderproject 
Vaak is de aanwezigheid van een kind al genoeg om mensen een fijn gevoel te geven. Samen plezier maken; bellen blazen, de bal overgooien, een boekje lezen. Een baby even vasthouden of helpen een flesje te geven. De bewoners genieten er van! Daarom zijn we gestart met het Speentjes & Pampers kinderproject.

We brengen kinderen, van 0 tot 4 jaar, en ouderen met elkaar in contact binnen onze woonzorglocaties. Dit kan zijn bij bewoners van de appartementen of bij bewoners van onze woongroepen. Op kleine schaal wordt dit al gedaan, zo vindt er op de verschillende locaties individueel kinderbezoek plaats en heeft Nieuw Rijsenburgh een kinderbezoek vereniging. De projectgroep streeft ernaar om CuraMare breed voor veel meer bewoners kinderbezoek mogelijk te maken.

Verwenproject
Een avond ontspannen door middel van een massage, schoonheidsbehandeling of uitgebreide voetenbehandeling. Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis verwent mensen met kanker die in het ziekenhuis een behandeling ondergaan of recent hebben ondergaan. De verwenavond wordt verzorgd door vrijwilligers die gespecialiseerd zijn in hun beroep, zoals een schoonheidsspecialiste, pedicure, voetmasseuse en ontspanningsmasseuse. Onder het genot van een kopje koffie of een drankje en zachte muziek probeert het team hen een prettig en ontspannen moment te bezorgen.

Wandelvrijwilliger periode april t/m september
In de periode april tot oktober wordt volop gewandeld met de bewoners van onze woongroepen. Individueel of met een groep, het kan allemaal. Samen naar buiten gaan, beleven en genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. 

Tuin-terrasvrijwilliger  periode april t/m september
Wij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om voor onze bewoners de buitenruimte op te fleuren. Het verzorgen van de bloemen en planten, onkruid verwijderen enzovoorts. Buiten eenvoudig “tuinieren” is er ook ruimte voor eigen initiatieven / ideeën: insectenkastjes, vogelhuisjes, voederplanken maken, moes- of kruidentuintje aanleggen of rozenbottel kweken voor rozenbotteljam.

meer weten over of aanmelden als projectvrijwilliger? NEEM CONTACT MET ONS OP!