HomeActueelNieuwsNieuwe Keuzewijzer Dementie

Nieuwe Keuzewijzer Dementie

15 januari 2020

Eind vorig jaar is een update verschenen van de Keuzewijzer Dementie. In Locatie Westvoorne te Goedereede, waar de gespreksgroep voor mensen met geheugenproblemen het vijfjarig bestaan vierde, ontving wethouder Berend Jan Bruggeman het eerste exemplaar uit handen van Ilze Timmers van Stichting Paulina.nu.

Wie de diagnose dementie heeft, krijgt te maken met een woud van aanbod op het gebied van zorg en ondersteuning. Daarnaast komen er vragen op als ‘Dementie, en nu?’, ‘Hoe gaan we samen verder?’ en ‘Hoe houden we ons gewone leven zolang mogelijk vol?’. De Keuzewijzer Dementie is een wegwijzer in dat woud – inclusief aanbieders, contactmogelijkheden en kosten – en geeft antwoorden op de vragen.
De Keuzewijzer Dementie, die zich richt op Goeree-Overflakkee, is een uitgave van de gemeente, Stichting Paulina.nu, Ketenzorg Dementie Goeree-Overflakkee, Alzheimer Nederland en zorgverzekeraar CZ. Het boekje is verkrijgbaar bij onder andere de geheugenpoli, buurthuizen en huisartsen. Het is ook digitaal te bekijken: www.hulpbijdementie.nl.


Ilze Timmers van Stichting Paulina.nu overhandigt het eerste exemplaar aan wethouder Bruggeman.