HomeActueelNieuwsUitbreiding wagenpark met elektrische auto’s

Uitbreiding wagenpark met elektrische auto’s

6 februari 2020

In december overhandigde Carlo van Dienst van Auto Koese Sommelsdijk de sleutels van drie Renault Zoë’s aan Henny Koopman namens CuraMare Thuiszorg. In de rij van duurzame auto’s sloten de recent afgeleverde Renault Zoë voor verloskundige zorg CuraVita en de Nissan Combi aan, die dienstdoet als shuttle service bij het ziekenhuis.

Investeren in duurzaamheid
CuraMare vindt investeren in duurzaamheid een vanzelfsprekendheid. “Zorgorganisaties in Nederland zijn grootverbruikers van energie, voedsel en grondstoffen’, zegt Ellen Hoogervorst, lid raad van bestuur CuraMare. “Het is dus passend om te kijken of wij ons verbruik en de milieubelasting zo laag mogelijk kunnen krijgen” In 2019 hebben wij dit niet alleen gedaan door over te stappen op de aanschaf van deze elektrische auto’s, maar duurzaamheid staat ook centraal bij de bouw van de nieuwe woonzorglocaties en het centraal kantoor. Denk hierbij aan zonnepanelen, warmtepompinstallaties en gevelisolatie. Willen we in de toekomst goede, maar vooral ook betaalbare zorg blijven leveren, dan moeten we voortdurend op zoek naar duurzame oplossingen. Daarnaast is duurzaam beleid een stimulans voor creativiteit, ondernemerschap en innovaties. In 2020 willen wij naast de focus op het beperken van energiegebruik en voedselverspilling ook werken aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Zo introduceren wij bijvoorbeeld binnenkort het FIT-gesprek; een nieuwe vorm van het werken aan je loopbaan binnen CuraMare.”

Dienstverlening en gastvrijheid
Een goed wagenpark is onmisbaar voor onze dienstverlening en gastvrijheid, waarvan de shuttle service een mooi voorbeeld is. De gratis shuttle service brengt bezoekers aan het ziekenhuis vanaf de parkeerplaats aan de Mozartsingel in Dirksland naar de hoofdingang van het ziekenhuis en weer terug.
CuraMare werkt nog aan meer laadstations voor elektrische auto’s en fietsen, voor medewerkers en bezoekers van het ziekenhuis en de woonzorglocaties.

Nieuwsberichten

16 mrt.

Actuele situatie coronavirus

CuraMare heeft besloten geen dagelijkse updates meer te geven over het aantal geteste en/of verdachte...

Lees het hele bericht