HomeActueelNieuwsCoronavirus vastgesteld bij bewoner Nieuw Rijsenburgh

Coronavirus vastgesteld bij bewoner Nieuw Rijsenburgh

15 maart 2020

(15 maart, 22.30 uur) 
Bij een bewoner van Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk is het coronavirus vastgesteld. De bewoner meldde zich zaterdag 14 maart met klachten. Volgens het landelijk protocol is direct isolatie toegepast en een test afgenomen. Deze test bleek op 15 maart positief. De bewoner en naasten zijn ingelicht. Ook bewoners die mogelijk contact hebben gehad met de positief geteste bewoner zijn ingelicht, hierin volgt CuraMare de richtlijnen van RIVM en GGD.


Medewerkers van de afdeling zijn op de hoogte gesteld en kunnen hun werk doen zolang zij geen klachten hebben. De zorg op de afdeling gaat gewoon door. Als een medewerker klachten krijgt, gaat deze direct in thuisisolatie en wordt hij/zij getest.

De positief geteste bewoner wordt in isolatie verpleegd en verzorgd. Binnen locatie Nieuw Rijsenburgh is er veel ervaring met het verplegen en verzorgen in isolatie. In het kader van de privacy kunnen we geen informatie geven over de positief geteste bewoner.
Voor meer informatie verwijzen we naar de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus.

Preventie coronavirus voor bezoekers woon-zorglocaties CuraMare

- Hebt u (milde) verkoudheidsklachten? Niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten, of een verhoging tot 38  graden? Dan verzoeken wij u onze woonzorglocaties NIET te betreden tot u minimaal 24 uur klachtenvrij bent geweest.
- Per bewoner komen maximaal 2 bezoekers per dag, het bezoek volgt de hygiënevoorschriften op.
- Op de locaties komen tijdelijk geen kinderen jonger dan 5 jaar op bezoek.
- Restaurants zijn tijdelijk gesloten.


Volg voor uzelf en anderen de volgende hygiënevoorschriften op:
- Schud geen handen
- Houd minimaal 1,5 meter afstand van anderen
- Was regelmatig uw handen
- Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
- Gebruik papieren zakdoekjes