HomeActueelNieuwsNiet meer op bezoek op woonzorglocaties

Niet meer op bezoek op woonzorglocaties

17 maart 2020

CuraMare sluit haar woonzorglocaties van dinsdag 17 maart tot in ieder geval 6 april voor bezoek. Het gaat om de locaties: De Vliedberg, Het Spectrum, Geldershof, Nieuw Rijsenburgh en Ebbe en Vloed. 

Wij begrijpen heel goed dat dit een ingrijpende maatregel is. Helaas is deze noodzakelijk om onze bewoners en onze medewerkers te beschermen. CuraMare doet er alles aan om besmetting en verspreiding van het coronavirus te beperken. Daarin volgen wij de landelijke richtlijnen en adviezen van het RIVM en de GGD.

Bewoners en hun eerste contactpersoon zijn vandaag persoonlijk geïnformeerd. Wij vragen naasten om op een andere manier contact te houden met onze bewoners. Naast de vaste zorgmomenten doen onze medewerkers hun uiterste best om sociaal contact op andere manieren te bevorderen. Binnenkort volgt meer informatie over deze initiatieven.

Maatregelen bij besmetting of verdenking op coronavirus
Op onze woonzorglocaties is een tweede besmetting vastgesteld. Bij besmetting of verdenking van het coronavirus moeten bewoners op hun appartement of zit-/slaapkamer blijven. Zij worden met strikte hygiënemaatregelen verzorgd. De afdeling/woongroep wordt volledig gesloten. Dit betekent dat bewoners op de afdeling/woongroep blijven en deze alleen verlaten als er een dringende reden is. Boodschappen etc. worden zolang als de isolatie duurt aan de deur bezorgd.

Meer informatie
Via www.curamare.nl/corona houden wij u op de hoogte van het actuele nieuws. Hier vindt u ook welke maatregelen CuraMare neemt rondom coronapreventie.

Voor overige informatie over het coronavirus kunt u kijken op www.rijksoverheid.nl/coronavirus of www.rivm.nl/nieuwcoronavirus.

Veelgestelde vragen

Ik ben pas nog op een woonzorglocatie geweest. Hoe groot is de kans dat ik besmet ben geraakt?
De kans op een besmetting is niet groter dan de kans op een besmetting op een andere plek.

Wat kan ik doen?
Het is belangrijk om uw gezondheid goed in de gaten te houden. Blijf thuis als u verkoudheidsklachten; niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten of verhoging krijgt. Deze klachten kunnen het begin zijn van het coronavirus. Pas als u 24 uur helemaal klachtenvrij bent geweest, kunt u weer naar school, werk en naar buiten.

  • Bel met de huisarts als u ernstig ziek wordt en medische hulp nodig hebt.
  • Bent u ouder dan 70 jaar of heeft u een chronische ziekte? Bel dan met uw huisarts als u koorts hebt (meer dan 38 graden) en hoest of moeilijk ademt.
  • U vindt meer informatie op: www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus.
  • Ga niet naar de huisarts toe, maar bel als dat nodig is.