HomeActueelNieuwsTijdelijke huisartsenpost en landingsplek voor helikopter bij Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Tijdelijke huisartsenpost en landingsplek voor helikopter bij Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

27 maart 2020

Vrijdag 27 maart is op het spoedplein bij Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis een tijdelijke huisartsenpost geopend. Vanuit deze tijdelijke units verzorgt de huisartsenpost ook overdag de intake van patiënten met luchtwegklachten en het vermoeden op een besmetting met het coronavirus. Waar mogelijk en nodig kunnen de huisartsen ondersteund worden door medewerkers van het ziekenhuis.

In de bestaande huisartspraktijk worden de patiënten gezien met andersoortige aandoeningen. Let op ook voor deze tijdelijke huisartsenpost geldt dat de patiënt zich eerst telefonisch moet melden bij de huisarts. Er is geen vrije inloop.

Tijdelijke landingsplek voor helikopter
In overleg met de GHOR/Veiligheidsregio en het ziekenhuis is ook per direct gestart met de aanleg van een tijdelijke landingsplaats voor helikopters. Vervoer per ambulance of mobiele intensive care unit kost soms te veel tijd. Dan is het noodzakelijk om een helikopter in te zetten. Een tijdelijke landingsplaats voor helikopters zorgt ervoor dat patiënten snel naar verschillende andere ziekenhuizen in Nederland kunnen worden overgeplaatst, mocht het aantal patiënten sterk toenemen. De landingsplaats wordt aanstaande maandag 30 maart in gebruik genomen.

Veiligheid
Tijdens het landen en opstijgen van een helikopter is veiligheid zeer belangrijk. De beveiliging op deze landingsplek wordt gedaan door speciaal hiervoor opgeleide beveiligers. Om gevaarlijke situaties te voorkomen vragen we omwonenden om niet te komen kijken bij het opstijgen en landen van een helikopter.

We realiseren ons dat de aanleg van een landingsplaats voor een helikopter niet ideaal is in een woonwijk. Echter, het is in deze tijd van levensbelang voor patiënten. Daarom vertrouwen wij op ieders begrip.

Zodra het niet meer nodig is, worden de units en de landingsplek weer weggehaald.