HomeActueelNieuwsBijzondere Bevrijdingsdag voor bewoner De Vliedberg

Bijzondere Bevrijdingsdag voor bewoner De Vliedberg

13 mei 2020


Op Bevrijdingsdag werd de heer A. van Houwelingen, bewoner van De Vliedberg, met een bezoek van de Friese schrijfster Geartsje Pols verrast. Zij schreef oorlogsverhalen in haar nieuw verschenen boek 'Dit nooit weer'. Eén van die verhalen is van de heer Van Houwelingen, die tijdens de oorlog vanaf zijn onderduikadres gedeporteerd werd naar Kamp Amersfoort en later naar Duitsland.
Geartsje kwam samen met zanger Boaz Roelevink uit Friesland Van Houwelingen op een speciale wijze bedanken voor zijn bijdrage aan haar boek. Ze overhandigde hem het boek, las een gedicht en vertelde een stukje van zijn verhaal. Verhalen vol van angst, vol van zorgen, die nooit verloren mogen gaan. Boaz zong zijn gemaakte lied over het boek, wat hij later ook voor het gebouw van De Vliedberg zong zodat anderen ook konden genieten.
Van Houwelingen was zichtbaar ontroerd en heeft ontzettend genoten van deze bijzondere verrassing en ontmoeting. Deze vond plaats in een speciaal ingerichte ‘praatplaats‘, zodat bewoners en hun familieleden/mantelzorgers elkaar veilig kunnen zien en spreken. Lees er op de website van Eilanden- Nieuws meer over.