HomeActueelNieuwsCuraMare onderzoekt mogelijkheden bezoekregeling

CuraMare onderzoekt mogelijkheden bezoekregeling

22 mei 2020

 

CuraMare is verheugd dat er op korte termijn beperkt bezoek kan worden toegelaten, mits de woonzorglocaties voldoen aan de strikte voorwaarden zoals bepaald door het ministerie. Op de woonzorglocaties kan op maandag 25 mei nog geen bezoek ontvangen worden, maar wel in de nabije toekomst. Op dit moment bereiden wij ons voor op een veilige bezoekregeling conform de handreiking die branchevereniging Actiz heeft voorgesteld. CuraMare houdt daarbij te allen tijde rekening met de veiligheid van bewoners, medewerkers en bezoekers.

Plan van aanpak bezoekregeling
De overheid heeft aangegeven de bezoekregeling te versoepelen per maandag 25 mei, mits de locatie hier klaar voor is. Het versoepelen van de bezoekregeling houdt onder andere in dat er één vaste bezoeker (zonder corona-gerelateerde klachten) per bewoner de locatie mag betreden, na uitgebreide triage. Daarnaast moet de betreffende afdeling onder andere ook vrij zijn van coronabesmettingen en dient er nog altijd 1,5 meter afstand gehouden te worden. Op dit moment kijkt CuraMare per woonzorglocatie naar de bezoekmogelijkheden.

Om de veiligheid van bewoners, personeel en bezoekers te kunnen garanderen, wordt er op dit moment aan een plan van aanpak gewerkt, waarin beschreven staat hoe we kunnen voldoen aan de randvoorwaarden uit de handreiking van de branchevereniging en de landelijke maatregelen van de overheid en het RIVM. Dit doen we in samenspraak met onder andere de medezeggenschapsraden van CuraMare en de woonzorglocaties.

Met dit plan bereiden we ons voor dat er, wanneer er aan de randvoorwaarden kan worden voldaan, op korte termijn gereguleerd bezoek ontvangen kan worden op de betreffende locaties.

Alternatieven
Omdat het bezoek binnen de locatie voorlopig beperkt zal zijn tot één vaste bezoeker per bewoner, zijn we blij met de alternatieve bezoekmogelijkheden die de afgelopen periode zijn opgezet. Deze zullen ook de komende tijd geopend blijven en gelegenheid bieden tot een bezoek aan de bewoners.

De bewoners, naasten van de bewoners en medewerkers worden volgende week geïnformeerd over bezoekmogelijkheden op de betreffende locatie.

Nieuwsberichten

16 mrt.

Actuele situatie coronavirus

CuraMare heeft besloten geen dagelijkse updates meer te geven over het aantal geteste en/of verdachte...

Lees het hele bericht