HomeActueelNieuwsEerste paal voor ’t Dok Medisch Centrum geslagen

Eerste paal voor ’t Dok Medisch Centrum geslagen

14 september 2020

Op 11 september sloegen de enthousiaste initiatiefnemers van het nieuwbouwproject de symbolische eerste paal voor ’t Dok Medisch Centrum. Met deze feestelijke handeling is de start van de bouw van het medisch centrum een feit. Mathijs van Gucht, één van de huisartsen, benoemt het als iets heel moois voor Hellevoetsluis. ‘We zijn hier 13 jaar betrokken bij geweest, nu is het dan echt zover.’

’t Dok Medisch Centrum wordt gebouwd op het terrein van het voormalige post- en bestelkantoor aan de Herman Heijermanstraat 1 in Hellevoetsluis. Het is een multifunctioneel gebouw waar verschillende zorgverleners hun intrek nemen. In het gebouw komen de huisartsenpraktijken Hellevoetsluis-West en Nieuwenhoorn, Apotheek Hellevoetsluis (voorheen Jiskoot), Verloskundigenpraktijk Hellevoetsluis, Fysiopraktijk Weeda van den Berg en een aantal poliklinieken van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Wethouder Peter Schop van onder andere ruimtelijke ordening zei ‘heel erg blij te zijn dat het gelukt is om iets te realiseren wat er toe doet voor de inwoners van Hellevoetsluis’ over het medisch centrum.

In Hellevoetsluis bestaat nog geen gezondheidscentrum waar ook een ziekenhuis aan verbonden is. Door deze unieke samenwerking tussen eerste en tweedelijns zorg is een breed scala aan gezondheidszorg onder één dak te vinden. Het zorgt voor laagdrempelig contact tussen de zorgverleners en de bewoners van Hellevoetsluis hoeven niet ver te reizen als zij voor een bezoek aan een medisch specialist doorgestuurd worden. Koos Moerland, voorzitter van de raad van bestuur van CuraMare is enthousiast over de unieke samenwerking. Hij benoemde niet alleen het fysiek neerzetten van het medisch centrum als iets moois maar ook de samenwerking in de gezondheidszorg als zeer belangrijk. Door de bouw van dit gezondheidscentrum zal er ook in de samenwerking een verbeterslag geslagen worden, aldus de heer Moerland.

Naar verwachting is de bouw medio zomer 2021 klaar voor gebruik.