HomeActueelNieuwsGeldershof sinds 28 oktober weer coronavrij

Geldershof sinds 28 oktober weer coronavrij

2 november 2020

Sinds woensdag 28 oktober zijn er in Geldershof geen bewoners meer die besmet zijn met het coronavirus. In de afgelopen periode is helaas één bewoner overleden die geïnfecteerd was met het coronavirus. Bij een andere bewoner die is overleden, is niet bevestigd dat sprake was van besmetting met het virus. Wij wensen alle nabestaanden veel sterkte met het verlies van hun naaste en betuigen hen ons medeleven.

Alle andere bewoners die besmet waren met het virus zijn weer hersteld. In ongeveer vijf weken tijd hebben alle genomen maatregelen geleid tot dit gunstige resultaat. De medewerkers van Geldershof hebben heel hard gewerkt om het virus in Geldershof onder controle te krijgen. We beseffen dat de maatregelen voor ongemak hebben gezorgd, en danken iedereen van harte voor de medewerking. Wij zijn blij dat tijdens de uitbraak bezoek toch kon plaatsvinden. En ook dat van alles kon worden gedaan voor het welzijn van de bewoners. We hebben daarbij veel geleerd van de eerste golf.

Vanaf afgelopen woensdag zijn alle speciale maatregelen die samenhingen met de besmettingen met het coronavirus op woonzorglocatie Geldershof komen te vervallen. We gaan echter niet volledig terug naar de situatie van vóór de uitbraak. Dit heeft te maken met de verscherpte maatregelen die het kabinet in de tussentijd ingevoerd heeft. Deze maatregelen houden verband met het sterk toenemend aantal besmettingen, zowel regionaal als landelijk.

Wij danken iedereen nogmaals hartelijk voor alle begrip en medewerking!