HomeActueelNieuwsHeftig jaar mooi afgesloten met 325 chocoladeletters

Heftig jaar mooi afgesloten met 325 chocoladeletters

2 december 2020

Het was een moeilijk jaar, 2020. Ook voor de bewoners van Nieuw Rijsenburgh. Medewerkers Lizette Krijger en Janine Uil zetten een actie op touw om deze periode fijn af te sluiten.

Krijger en Uil vertellen: “De bewoners van Nieuw Rijsenburgh die zijn getroffen door het Coronavirus, hebben het zwaar gehad. Ze moesten van de ziekte herstellen en kregen enkele maanden geen bezoek. Ook konden zij niet meedoen met activiteiten. De andere bewoners hebben net zo goed te maken met de onzekerheid en onrust die het virus teweeg brengt.”

Goed gevoel
De twee bedachten hoe leuk het zou zijn om het jaar met een goed gevoel af te sluiten en alle bewoners in het zonnetje te zetten. Zo kwamen ze op het idee om iedereen te verrassen met een ambachtelijke chocoladeletter, van bakkerij Koese uit Sommelsdijk.

Steun ondernemers
Voor de actie hadden ze wel financiële steun nodig. Die vroegen ze aan een aantal ondernemers van het eiland en dat was niet aan dovemansoren gericht. Al snel bleek het mogelijk om de 325 benodigde chocoladeletters te laten maken.

Uitgedeeld
De letters zijn woensdagmiddag 2 december uitgereikt door de kinderen van de initiatiefnemers: Loïs & Laure Krijger en Julian Uil. Twee bewoners namen de verrassing namens alle andere bewoners in ontvangst. Alle letters zijn vervolgens uitgedeeld aan de bewoners op de afdelingen en ook aan de bewoners van de woongroepen.

Bijdragen
De traktatie was mogelijk dankzij bijdragen van acht lokale ondernemers: Bakkerij Koese, Aannemingsbedrijf Wielhouwer, Tieleman Keukens, Van Rossum Makelaardij, Nimwegen Reclame, Xsarus en Aannemingsbedrijf Bloemfontein.