HomeActueelNieuwsVerlichte decembermaand voor bewoners Geldershof

Verlichte decembermaand voor bewoners Geldershof

5 januari 2021

In Geldershof was het kerstthema afgelopen december ‘Licht’. “Hoe passend in deze donkere tijd, waarin we allemaal wel een lichtpuntje kunnen gebruiken is dan de zichtbaar verlichte sfeer buiten én het feit dat zoveel mensen aan ons denken”, zegt welzijnscoach Saskia Matthee.

Naast de mooie boom van de Ladies Circle op het grasveld zijn op het terras bij de hoofdingang van Geldershof vier verlichte kerstbomen geplaatst. Hierin hebben collega’s, mantelzorgers en vrijwilligers de afgelopen tijd door henzelf met wensen gevulde kerstballen gehangen. Ook de leerlingen van OBS De Inktvis uit Dirksland hebben allemaal een kerstbal gekregen om te vullen. Deze mochten ze samen met iemand van het eigen gezin in de boom komen hangen. Vanachter de ramen genoten de bewoners van de zwaaiende kinderen en het sfeervolle uitzicht op de bomen. Vlak voor kerst zijn de kerstwensen aan de bewoners uitgedeeld. Het is geen vraag of deze met enthousiasme ontvangen zijn!

Met lichtjes buiten hield het niet op. De kinderen van CBS Prins Maurits en de Jeugdafdeling van de SVIK toverden voor alle bewoners glazen potjes om tot kleine windlichtjes met een kaarsje op batterijen erin. Niet minder verlichtend waren de mooie tekeningen, kerstbelletjes en brieven die kinderen van OBS de Eendragt uit Zuid-Beijerland maakten voor de bewoners.

Niet alleen de bewoners maar ook de medewerkers zijn verrast en ontzettend blij dat er zó aan de bewoners van Geldershof gedacht is de afgelopen maand. Grote dank voor alle mooie wensen en het meeleven!