HomeActueelNieuwsGoede en liefdevolle zorgverlening beloond

Goede en liefdevolle zorgverlening beloond

30 maart 2021

Frouke Bienefelt heeft de opbrengst van haar vorig jaar verschenen gedichtenbundel ‘Moedig op zoek’, geschonken aan de bewoners van De Vliedberg. Bewoonster Lies Westhoeve kreeg de cheque met het mooie bedrag van € 1.250,00 overhandigd.

Foto: Twee vrijwilligsters en in het midden bewoonster Lies Westhoeve met de cheque. 

Dat Frouke de zorg op ons eiland een warm hart toedraagt, blijkt wel als we vragen naar de reden van deze schenking. “Ik heb samen met mijn man Bram na een auto-ongeluk gerevalideerd in Nieuw Rijsenburgh. Wij hebben toen zelf ervaren hoe goed en liefdevol de zorgverlening is. Of het nu midden in de nacht was of overdag.”
Inmiddels is er veel veranderd door corona en moeten de medewerkers, vrijwilligers en bewoners veel meemaken. “Nu heb ik er éxtra bewondering voor”, vertelt Frouke verder. “Daarom heb ik deze schenking gedaan om een hart onder de riem te steken. Én aan de zorg in de directe omgeving”. Frouke en Bram wonen al ruim 21 jaar in Ouddorp. De keus voor De Vliedberg was dan ook snel gemaakt.

Het bleef niet bij deze cheque. Voor alle vrijwilligers schreef Frouke een veelzeggend gedicht:

samen zorgen

open armen
warme handen
boven breekbaarheid
tussen luisterrimpels
de zorg die langs de wangen strijkt

met hart en ziel
geven zij voedsel
voor wie behoeft
aan wie beperkt is
een lieve glimlach

troost aan de medemens
totdat de rust zich
in stilte uitstrekt
zolang zullen zij waken

Afgedrukt op een kaart, kregen zij deze eind maart in de brievenbus. Bewoners, medewerkers en vrijwilligers zijn Frouke Bienefelt zeer erkentelijk voor haar gift en de kaart met gedicht! Team Welzijn zal zorgen dat het bedrag goed besteed wordt voor het welzijn van de bewoners.