HomeActueelNieuwsVan lange wachtlijst naar lege kamers

Van lange wachtlijst naar lege kamers

14 juni 2021

(bron: Eilanden-Nieuws, 11 juni)

Om een plekje te bemachtigen in een van de woonzorgcentra van CuraMare op het eiland, stond je tot maart vorig jaar op een lange wachtlijst. De kamers waren populair en leegstand was niet aan de orde. Totdat het coronavirus toesloeg. Nu heeft de zorgorganisatie moeite om de lege kamers weer op te vullen. Zelfs ouderen die echt zorg nodig hebben, lijken het verpleeghuis te mijden. Een gesprek met Ellen Hoogervorst, lid van de raad van bestuur van CuraMare en verantwoordelijk voor de ouderenzorg.
...
Een duidelijke oorzaak weet Hoogervorst niet, wel zijn er uiteraard vermoedens. Afgaande op de verhalen die ze hoort, zijn er volgens de bestuurster van CuraMare drie mogelijke factoren die meespelen in de terughoudendheid van ouderen: het idee dat het thuis veiliger is, dat men in het verpleeghuis niets mag of kan en de angst om bij een nieuwe golf opgesloten te zitten.
...

Activiteiten worden weer opgestart
In de woonzorgcentra is inmiddels weer best veel leven in de brouwerij. Dat bleek tijdens een bezoekje aan Willie Meijer-Meijer. Zij woont in De Vliedberg in Ouddorp, waar een groep vrijwilligers een aantal activiteiten heeft opgestart.
...

Langer thuis dankzij goede hulpmiddelen
Mensen wonen zeker niet alleen steeds langer thuis omdat ze de woonzorgcentra liever mijden. Een belangrijke reden is ook dat de mogelijkheden voor thuishulp een grote ontwikkeling hebben doorgemaakt, waardoor onder meer mensen met dementie langer goed en veilig thuis kunnen wonen. Dat betoogt Marianne Tanis, casemanager dementie bij CuraMare.
...

Lees het hele artikel in deze bijlage.