HomeActueelNieuwsNieuwe duofiets voor Bestenwaerd

Nieuwe duofiets voor Bestenwaerd

23 september 2021

 

Op woonzorglocatie Bestenwaerd in Dirksland werd een feestje gevierd. Daar fietste Dhr. Keur samen met Leo de Jong, namens de Stichting Vrienden van Bestenwaerd, op een splinternieuwe duofiets naar binnen. Deze gift kwam heel toepasselijk aan het begin van de Beweegweek.

De wind in je haren en de zon op je gezicht. We fietsen graag. Maar wat als dat niet meer zelfstandig kan? Dan biedt de duofiets uitkomst. Bewoners kunnen samen met een familielid of een fietsvrijwilliger op de pedalen. “Fietsen doet bewoners goed. Na een fietstocht eten zij beter, slapen zij beter en ze stappen vaak fitter van de fiets af dan op,” vertelt Saskia Matthee, welzijnscoach.

Leo de Jong, lid van de Stichting Vrienden van Bestenwaerd (voorheen Stichting Vrienden van Geldershof) heeft ervaring, als fietsvrijwilliger maakt hij wekelijks een rondje: “De oude duofiets was echt op en toe aan vervanging. De vrienden wilden graag iets schenken als cadeau voor de opening van de nieuwe locatie. We zijn blij dat we een duofiets kunnen schenken, hier gaan veel bewoners en hun naasten plezier aan beleven”. 

Ook fietsvrijwilliger worden? Kijk dan eens op www.werkenbijcuramare.nl.

Dhr. Keur en Leo de Jong, Fietsvrijwilliger en lid van Stichting Vrienden van Bestenwaerd

Beweegweek
Van 20 t/m 26 september is het Beweegweek bij CuraMare. Juist bij het ouder worden is bewegen belangrijk. Op de woonzorglocaties van CuraMare krijgt in beweging blijven dagelijks de aandacht, maar deze week een beetje extra. Met speciale activiteiten en aandacht voor de kleine dingen. Want meer bewegen begint met minder stilzitten, een kopje koffie drinken, een boek pakken, meedoen met aankleden. Bewegen doen we bij CuraMare met elkaar, want bewegen kan alleen, maar samen is leuker!

Stichting Vrienden van Bestenwaerd
De Stichting Vrienden van Bestenwaerd  zet zich in om het leven van de bewoners nét wat leuker te maken. Zij zorgen ervoor dat extra voorzieningen, die niet altijd uit het gewone budget betaald kunnen worden, toch gerealiseerd kunnen worden. Denk hierbij aan een leuk uitje, de aankleding van de locatie of de tuin óf een duofiets.

Saskia Matthee, welzijnscoach, Ineke Stolk, Bep van Dam en Cees de Moor van Stichting Vrienden van Bestenwaerd, Willeke Breederveld, dagbestedingscoach, Dhr. Keur en Leo de Jong, fietsvrijwilliger en lid van Stichting Vrienden van Bestenwaerd