HomeActueelNieuwsAandacht voor leven met dementie

Aandacht voor leven met dementie

5 oktober 2021

Dementie, volksziekte nummer 1.  Gewone dagelijks activiteiten krijgen een andere betekenis als je hoofd niet meer werkt zoals je gewend was. Om aandacht te vragen voor dementie, organiseert de Alzheimerstichting regio Goeree-Overflakkee/Hoeksche Waard een bijzondere foto-expositie. Die is van 4 tot en met 9 oktober te zien in De Vliedberg te Ouddorp. Op 6 en 8 oktober zijn er naast de expositie ook diverse informatiestands.

De expositie ‘Mijn leven (met dementie) in beeld’ is te zien in de hal/ restaurant. Een reeks portretten die een eerlijk, kwetsbaar en intiem inkijkje geven in het dagelijks leven met dementie. Mensen die deelnamen bepaalden zelf wat zij wilden laten zien. Zoals iets waar je van geniet, oplossingen die je hebt bedacht voor dagelijkse problemen, dingen die je graag doet of wat juist niet meer gaat. Het verdwalen op de fiets. Genieten van bezoek van de kleinkinderen.

Informatiestands: woensdag 6 oktober en vrijdag 8 oktober van 14.00 – 16.30 uur.

Op 6 en 8 oktober bent u van harte welkom bij de informatiestands. Daar ontdekt u wat de diverse werkgroepen van CuraMare en Alzheimer Goeree-Overflakkee en voor u kunnen betekenen. Van harte welkom!

Ook is er gedurende  de week een sokkenkraam aanwezig waarin u speciale sokken kunt kopen waarvan de opbrengst gaat naar Alzheimer Nederland. Deze actie wordt mogelijk gemaakt door Jumbo Sperling.