HomeActueelNieuwsBewoners Nieuw Rijsenburgh maken bijzondere kalender

Bewoners Nieuw Rijsenburgh maken bijzondere kalender

14 oktober 2021

Woongroep 555 van Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk blijkt een creatieve club. Acht bewoners met Alzheimer hebben namelijk een kalender gemaakt. Het initiatief daarvoor ligt bij dhr. Visser en mw. Edewaard. Beiden hebben familie op woongroep 555. Het begon met knip- en plakwerk, gezellig samen bezig zijn en resulteerde in een kalender. Deze is te koop op het eiland en de opbrengst gaat naar de Alzheimer Stichting.

De kalender is voor €12,50 te koop op alle locaties van CuraMare, bij boekhandel Van der Boom in Sommelsdijk en boekhandel Akershoek in Ouddorp. De kalender is verder ook te koop bij de Mekkerstee en de Nollestee. Je kunt hem ook online bestellen door een e-mail te sturen naar knipenplak555@kpnmail.nl.

De opbrengst van de verkooop gaat naar de Alzheimer Stichting. Daarom nam mevrouw Jacobs, van de Alzheimer Stichting, het eerste exemplaar in ontvangst.

Samen zorgen
Op de woongroepen van CuraMare zijn familie en naasten altijd welkom. Onze visie is dat bewoners niet op zichzelf staan, maar verbonden zijn in een netwerk waarin familie, vrienden, kennissen, buren, maar vooral mantelzorgers een belangrijke rol vervullen. CuraMare thuis- en ouderenzorg hecht daarom veel waarde aan de mantelzorgers en maakt graag gebruik van hun kennis en kunde om gezamenlijk liefdevolle zorg te geven. Het initiatief van dhr. Visser en Mw. Edewaard om creatief aan de slag te gaan met de bewoners wordt dan ook zeer gewaardeerd.

Foto door Sam Fish.