HomeActueelNieuwsCuraMare introduceert digitale 'Wegwijzer voor mantelzorgers'

CuraMare introduceert digitale 'Wegwijzer voor mantelzorgers'

3 april 2024

Dagelijks werken we samen met betrokken mantelzorgers en vrijwilligers om passende en persoonlijke zorg te geven. Niet alleen op onze woonzorglocaties, maar ook in het ziekenhuis en in de wijk. Zo zijn mantelzorgers en vrijwilligers een onmisbare onderdeel van goede zorg. Soms hebben mantelzorgers vragen om ondersteuning die niet zo zeer bij onze organisatie en de kennis en kunde van onze vrijwilligers passen. Reden om de ABC wegwijzer voor mantelzorgers te ontwikkelen. Deze wegwijzer helpt mantelzorgers om hun vraag voor hulp aan de juiste organisatie te stellen.

“De behoefte aan deze wegwijzer is ontstaan vanuit de praktijk”, vertelt manager vrijwilligers Christina Verkerke. “Onze vrijwilligers ondersteunen mantelzorgers bij praktische zaken als een boodschap halen, ondersteunen bij de was of een bezoekje brengen voor wat gezelligheid en afleiding, maar in de praktijk bleken er ook andere praktische vragen te zijn. Bijvoorbeeld op administratief gebied, vervoersvragen of vragen over logeerzorg. In de wegwijzer zien mantelzorgers in één oogopslag waar ze met hun vraag terechtkunnen. Ook voor onszelf helpt het om mensen met een vraag op de juiste manier door te verwijzen. Dat zijn twee vliegen in één klap!”

De wegwijzer biedt een alfabetisch overzicht van instanties op Goeree-Overflakkee waar mensen terecht kunnen met vragen rondom het invullen van formulieren, digitale hulp, aanvragen hulpmiddelen, ergotherapie, logeerzorg, thuiszorg, enzovoorts. “We bieden de wegwijzer digitaal aan, zodat er direct doorgelinkt kan worden naar een website of e-mailadres. Dat maakt het voor iedereen praktisch en toegankelijk.”

De ABC Wegwijzer voor mantelzorgers is te vinden via https://informatie.curamare.nl/