HomeActueelNieuwsSchenkingen voor De Vliedberg

Schenkingen voor De Vliedberg

21 juni 2024

Kleurige ballonnen, fleurige stoelkussens én de zon: het was donderdagmiddag 20 juni feest in de binnentuin van De Vliedberg. Onder toeziend oog en groot applaus van sponsoren, bewoners, familieleden, vrijwilligers en medewerkers knipten Joke Klepper, voorzitter van Stichting Vrienden van De Vliedberg, en bewoonster Joop Coppé een lintje door. Een symbolisch gebaar ter inhuldiging van alle schenkingen, bestemd voor meer buitenleven in de binnentuin. 

Bewegen en welbevinden in de buitenlucht is extra genieten voor de bewoners van De Vliedberg. “De binnentuin is dankzij onze sponsoren extra aantrekkelijk en toegankelijk gemaakt”, vertelt welzijnscoach Lydia van de Kreeke. De schenkingen zijn afkomstig van Stichting Vrienden van De Vliedberg, Stichting Windfonds Goeree-Overflakkee en Lijnie van der Linde, die nog gelden beschikbaar had uit de opbrengst van haar rommelmarkten.

Alle sponsoren geven graag aan goede doelen met een sociaalmaatschappelijke functie. Het komt in De Vliedberg dan ook uitstekend van pas. Lydia: “Ik krijg vaak de vraag ‘Is die tuun oak vôôr miên?’ Ja, de binnentuin is voor alle bewoners van zowel de woongroepen als de appartementen. Samen met familie of bezoek zijn ze buiten van harte welkom. Elke week zijn er actieve tuinvrijwilligers die voor de moestuinbakken, de dieren, het onderhoud en de aankleding zorgen. Als u hen wilt helpen daarbij, bent u van harte welkom.” Na alle officiële momenten was er ruimte om te genieten van een ijsje uit de bus van GoIJsco en een gezellig samenzijn.

De schenkingen op een rij:

Stichting Vrienden van De Vliedberg schonk een Qwiekmelody: een pilaar waar muziek uitkomt zodra er beweging in de tuin is. Aankleding van de terrassen met onder andere stoelkussens en een  opbergbox. Een deel van het geld wordt besteed aan de ophoging van de schutting en ging naar de aanschaf van een rolstoelfiets. Voor Het Spectrum in Stellendam werden 4 rolstoelen beschikbaar gesteld.

Stichting Windfonds Goeree-Overflakkee schonk € 3000,00 voor de aanschaf van een rolstoelfiets.

Lijnie van der Linde schonk uit de opbrengsten van eerdere rommelmarkten een bijdrage voor de aanschaf van een terrasheater, verlichting en tuinposters.

CuraMare is de sponsoren zeer erkentelijk voor deze bijdragen aan het welzijn voor de bewoners!

Het doorknippen van het lintje.


V.l.n.r. Karel Raven (WindfondsGO), Carmen Stadhouders (Welzijn CuraMare), Joop Coppé, Joke Klepper, Lijnie van der Linde en Jan Aleman (WindfondsGO).