Adoptieprogramma

HomeAdoptieprogrammaAdoptieprogramma

Op het moment dat  Klorus zijn intrede deed op de woongroep gebeurde er iets merkwaardigs.  Het was liefde op het eerste gezicht met mevrouw M. Beter kunnen we het niet omschrijven.  De interactieve kat was meteen haar beste vriend: ‘Hallo mooie jongen, kom jij gezellig bij mij?’ De hele dag door praat ze tegen de kat, die daarop begrijpend terug miauwt en tevreden spinnend bij haar op schoot ligt.  Mevrouw M. adopteerde Klorus en het effect op haar is verbluffend. Ze is vrolijker en spraakzamer, ze maakt makkelijker contact met de andere bewoners. Sinds Klorus er is, is haar medicatie, die haar helpt om met onrust en angst om te gaan, afgebouwd. Dát is dus het effect van een interactieve kat. En voor ons dé reden om te starten met ons adoptieprogramma, waarbij bewoners hun eigen interactieve dier kunnen adopteren. Voor een poosje of voor altijd.

Het adoptieprogramma

Met het adoptieprogamma willen we proberen om al onze bewoners een interactief dier te bieden. Er is keuze uit een witte, rode of grijze kat en een goudblonde pup.  Het adoptieprogramma is er voor alle cliënten van CuraMare Thuis- en Ouderenzorg, dus voor de bewoners van de woongroepen, de appartementen, maar ook voor thuiszorgcliënten, en is niet gebonden aan één locatie.

Hoe werkt het?
Het adoptieprogramma helpt om vraag en aanbod op een goede manier samen te brengen. De voordelen hiervan zijn:

  1. Dieren worden geplaatst waar ze op dat moment het beste passen. Ieder half jaar kijken we of het dier nog ´gebruikt´ wordt en of het dier nog wel een positief effect heeft op het welzijn van de cliënt. Daarmee voorkomen we dat een dier ´op de plank belandt´, terwijl er ergens anders juist vraag naar is.
  2. Omdat het dier eigendom blijft van het Adoptieprogramma zijn garantie en onderhoud goed geregeld. Er is een duidelijk aanspreekpunt als er iets mee aan de hand is.
  3. Iedereen kan ons helpen om interactieve dieren aan te schaffen. We hopen dat veel mensen willen bijdragen want hoe meer mensen helpen, des te meer dieren we kunnen aanbieden aan onze bewoners. 
  4. Bij plaatsing bij een bewoner krijgt elk dier een basispakket aan onderhoudsartikelen, voorzien van de naam van het dier. In dit pakket zitten batterijen, een Nederlandse handleiding en een starter set aan onderhoudsartikelen om het dier schoon te houden.

Lees hier ervaringsverhalen en laat u van adoptie overtuigen
Een dier schenken: hoe werkt het? Klik hier
Kan ik ook een gift geven? Jazeker. Lees er hier alles over.