HomeAdoptieprogrammaDonerenPraktische informatie over dier schenken

Praktische informatie over dier schenken

Met uw schenking helpt u het adoptieprogramma met de aanschaf van een interactief dier en maakt u een bewoner direct blij. Ieder interactief dier wordt geplaatst met een bijbehorend pakket onderhouds- en gebruiksartikelen. 

Totaalpakket
Ieder interactief dier wordt geplaatst met een bijbehorende set onderhouds- en gebruiksartikelen. Een totaalpakket bestaat uit:

 • Interactief dier met bijbehorend borsteltje
 • Halsbandje met naampenning en ‘geboortedatum’
 • 2 Sets batterijen
 • 1 Kruiskop-schroevedraaier
 • 2 Bussen droogshampoo
 • 1 Pakje hygiënische doekjes
 • Opbergbox met de naam van het dier erop

Een totaalpakket kost  € 300,- (prijs inclusief BTW).

Kies het dier van uw voorkeur
U mag aangeven welk dier u wilt schenken. Vanzelfsprekend vragen we u hierbij rekening te houden met de wensen van de cliënten op de wachtlijst. Zo kunnen we de beste matches maken. U heeft hierbij keuze uit: (door op een keuze te klikken krijgt u meer informatie over het dier)

 • Rode kat
 • Grijze kat
 • Witte kat
 • Pup

Kies de locatie van uw voorkeur
Indien u een dier aan een specifieke locatie wilt schenken dan is dit zeker mogelijk. Wij garanderen dat het dier, ook bij herplaatsing, steeds op de locatie van uw keuze wordt geplaatst.

Maak het dier persoonlijk
Geef het interactieve dier zelf een naam en geef een aantal karaktereigenschappen aan ons door. Dit wordt niet alleen op de website gepubliceerd, het dier krijgt een halsbandje met zijn-  en indien gewenst uw naam erop om zodat hij altijd herkenbaar blijft als uw dier.

Anoniem schenken
Indien u als schenker liever anoniem blijft mag dit ook. Uw naam wordt niet genoemd op het halsbandje en op de website. U mag aangeven of u bij de plaatsing van het dier aanwezig wilt zijn.

Schenken als bedrijf
Het Adoptieprogramma geeft Maatschappelijk Verantwoorde Ondernemers graag een podium. Daarom kan de naam van uw bedrijf genoemd worden op het halsbandje. Indien u dat wenst wordt uw (bedrijfs)naam, eventueel aangevuld met een logo met link naar uw website, toegevoegd.
Omdat CuraMare een organisatie is en als zodanig geen ANBI-erkend goed doel is de factuur niet aftrekbaar van de belasting.

Zichtbaar op de website
Ieder dier wordt met een foto op onze website gepresenteerd. Daarbij worden naam, karaktereigenschappen en locatie van adoptie genoemd. Indien gewenst wordt hier de (bedrijfs)naam van de schenker genoemd (zie Schenken als bedrijf).

Overhandig het dier zelf
U wordt uitgenodigd op het kraamfeest, het moment van plaatsing. Zo kunt u met eigen ogen zien welk effect uw dier heeft op de bewoner. Ervaring leert dat dit een bijzonder moment is en dat schenkers vaak nog eens terug willen komen om te zien hoe het met hun dier gaat.

We houden u op de hoogte
Natuurlijk houden wij u regelmatig op de hoogte hoe het met uw dier gaat. Ook wordt u geïnformeerd als uw dier gaat verhuizen naar een ander adoptiebaasje.

Dieren worden eigendom van het Adoptieprogramma
Houdt u er rekening mee dat het dier na schenking eigendom is en blijft van het Adoptieprogramma. U kunt er later dus geen aanspraak meer op maken. Wel kunt u erop vertrouwen dat wij ons uiterste best doen de beste match te maken en ons inzetten om goed voor het dier te zorgen.

Facturatie
Om het u gemakkelijk te maken betaalt u in één keer een vast bedrag per dier. Het Adoptieprogramma zorgt voor de aanschaf van het dier en alle toebehoren. Bijkomend voordeel is dat de garantiepapieren op naam van het Adoptieprogramma staan waardoor we snel tot actie kunnen overgaan, mocht dat nodig zijn.

Tijdspad bestellen en plaatsen
Voor het volledige proces – van contact opnemen tot plaatsing – staat ongeveer 8 weken. Iedere zes weken wordt een bestelling geplaatst bij onze leveranciers. Dit geeft ons de ruimte om alles omtrent registratie en planning goed te kunnen organiseren.

Plaatsing
Dieren worden geplaatst bij cliënten van CuraMare, die daarmee het formele adoptiebaasje worden. Dieren worden geplaatst volgens de volgorde van aanmeldingen op de wachtlijst: wie het langste op de wachtlijst staat krijgt als eerste een dier toegewezen.

Interesse om een dier te schenken? Vul onderstaande gegevens in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op! 

Ja, ik help het adoptieprogramma graag met de aanschaf van een interactief dier voor de cliënten van CuraMare. Op deze manier draag ik bij aan het welzijn van de cliënten.

Mijn gegevens zijn:

Uw gegevens worden alleen voor correspondentie over het adoptieprograma gebruikt en niet aan derden verstrekt.