HomeZorg op onze locatiesEbbe en VloedNieuwsMeer versoepeling voor bewoners op woonzorglocaties

Meer versoepeling voor bewoners op woonzorglocaties

17 juni 2020

 

CuraMare is verheugd te melden dat we vanaf afgelopen maandag 15 juni opnieuw een stap kunnen zetten in de verruiming van de bezoekregeling, de sociale contacten en beweging binnen- en buiten de locaties voor de bewoners van onze woonzorglocaties.

Zowel onze bewoners, de naasten en onze medewerkers keken erg uit naar deze verruiming van activiteiten. Uiteraard gelden er nog steeds maatregelen voor bewoners, bezoekers en medewerkers. Wij bereiden samen met de cliëntenraden verdere versoepelingen voor. Zodra de situatie het toelaat gaan deze van kracht.  

 

Bezoekregeling

Al eerder deze maand konden onze bewoners bezoek ontvangen van één vaste bezoeker. Zowel voor onze bewoners, als voor de naasten was dit heugelijk nieuws. Die eerste stap was in de eerste instantie ‘voorzichtig proberen’, maar de eerste ervaringen zijn positief! Na uitgebreide evaluatie is het mogelijk om vanaf 15 juni de bezoekregeling verder te verruimen. Bewoners mogen nu een extra vaste bezoeker ontvangen,  is er een extra bezoekmoment per week en kan het bezoek eventueel ook buiten plaatsvinden.

 

Sociale contacten, beweging en activiteiten

Ook wat betreft de activiteiten en sociale contacten van onze bewoners komen er stap voor stap meer mogelijkheden. Met het organiseren van kleinschalige activiteiten en ontmoetingen, worden bewoners weer meer in de gelegenheid gesteld om elkaar te zien en te spreken. Zelf weer een rondje binnen of buiten wandelen, medebewoners ontmoeten, in kleine groepjes koffie drinken of een spelletje spelen, het kan weer!