HomeMantelzorgersJaarkalender

Jaarkalender

FIETSEN MET EEN DUO- OF ROLSTOELFIETSRolstoelafhankelijk en toch fietsen? Het kan! Op een mooie dag een rondje door het dorp of de polder fietsen is met de duo- en rolstoelfietsen van CuraMare weer mogelijk.
De rolstoelfiets is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel en de overstap naar een gewone fiets niet kunnen maken. Zonder tilhulp of veel krachtinspanning wordt de rolstoel op het plateau van de fiets gereden. Om het fietsen gemakkelijker te maken wordt de fiets elektrisch ondersteund.
De duo-fiets is geschikt voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, maar nog wel mee kunnen trappen. De fietsers zitten op de duo-fiets naast elkaar. Eén persoon stuurt, beiden kunnen trappen.

De fietsen zijn vrij te gebruiken voor bewoners, familieleden, vrijwilligers en medewerkers op vertoon van een fietsbewijs. Het CuraMare-fietsbewijs is gratis te behalen na het volgen van een korte instructie over het gebruik. Bij de receptie van de woonzorglocaties kunt u zich aanmelden voor de instructie en kunt u terecht voor meer informatie of het lenen van de duo- of rolstoelfiets.
________________________________________________________________________________________________________________