Groepsbegeleiding

 Voor iedereen is het belangrijk om een doel te hebben, om de dagen zinvol door te brengen. Regelmaat, contact met anderen, samen dingen ondernemen of een hobby hebben is op elke leeftijd belangrijk. Bij groepsbegeleiding op onze woonzorglocaties vindt u dat allemaal. U kunt uw dag of een dagdeel op een prettige manier doorbrengen met leeftijdgenoten. In een gezellige en ontspannen sfeer vinden er activiteiten in groepsverband plaats. Daarnaast kan het zorgen voor rust thuis en bij uw mantelzorger(s).

Wat u op een dag of dagdeel precies gaat doen, stellen we in overleg vast. De activiteiten sluiten aan bij uw wensen, hobby’s en interesses. Daarnaast kunt u kiezen voor een groep met een bepaald thema:

  • Veiligheid en rust. In deze groep ligt de nadruk op de sfeer. Het tempo ligt laag. In een rustige omgeving gaat u aan de slag met eenvoudige activiteiten.
  • Sociale contacten. In deze groep ligt de nadruk op ontmoetingen met leeftijdgenoten. Bij de activiteiten staat ontspanning en gezelligheid centraal.
  • Eigen kracht. in deze groep wordt u uitgedaagd om nieuwe dingen te leren en actief bezig te zijn.

Om deel te kunnen nemen aan groepsbegeleiding heeft u een indicatie nodig . Zonder indicatie kunt u ook deelnemen en  worden er kosten per dagdeel in rekening  gebracht.
Een indicatie kunt  u aanvragen bij het zorgloket van de gemeente. Hoe het precies zit met het aanvragen van een indicatie, hebben we hier voor u op een rij gezet.

Meer informatie over de dagindeling, vervoer en kosten kunt u vinden in de folder groepsbegeleiding.

Heeft u zin om te komen?
Neem dan contact op met Zorgbemiddeling CuraMare. Zij bespreken met u wat uw voorkeurslocatie en voorkeursdagen zijn en zoeken een plaats op basis van uw voorkeur.

U bent ook van harte welkom om vrijblijvend kennis te maken onder het genot van een kopje koffie. Neem dan contact op met de locatie van keuze. De receptioniste verbindt u dan door met de medewerkers van de groepsbegeleiding. Zij maken verdere afspraken met u.