HomeZorg op onze locatiesEbbe en VloedNieuwsCoronavirus in woonzorglocatie Geldershof

Coronavirus in woonzorglocatie Geldershof

20 september 2020

In woonzorglocatie Geldershof van CuraMare in Dirksland zijn vijf bewoners en vier medewerkers besmet met het coronavirus. De positief geteste bewoners worden in isolatie verzorgd in de daarvoor ingerichte afdeling in woonzorglocatie Ebbe en Vloed.

CuraMare betreurt dat ondanks alle preventieve maatregelen het virus op een van haar woonzorglocaties actief is. Ellen Hoogervorst-van de Meer, lid raad van bestuur, vertelt: “De dreiging van het virus is nooit weggeweest en wij leven mee met alle betrokkenen en wensen hen veel kracht en sterkte. Van de eerste corona piek dit voorjaar is veel geleerd. Wij weten dat wij bewoners en medewerkers het beste kunnen beschermen wanneer wij uiterst zorgvuldig de hygiëne maatregelen handhaven, laagdrempelig testen en bij verdenkingen of besmettingen werken met (cohort)isolatie. Daarnaast is nu besloten om bewoners en medewerkers zonder klachten ook preventief te testen.”

Locatie Geldershof doet er alles aan om verspreiding van het virus tegen te gaan én goed voor het welzijn van haar bewoners en medewerkers te zorgen. Zo zijn er aangepaste bezoekafspraken gemaakt en wordt er op verschillende manieren contact tussen bewoners en naasten onderhouden.

Deze situatie in Geldershof benadrukt waarom we met zijn allen alert moeten blijven en de maatregelen moeten blijven volgen. Alleen zo kunnen meer ingrijpende maatregelen, zoals het stopzetten van de reguliere zorg en het beperken van bezoekersregelingen, worden voorkomen.