HomeZorg op onze locatiesEbbe en VloedNieuwsFeestelijke opening Bestenwaerd

Feestelijke opening Bestenwaerd

6 juli 2021

Dinsdag 6 juli is woonzorglocatie Bestenwaerd feestelijk geopend. Cliënten van CuraMare en Sjaloom Zorg wonen er van alle gemakken voorzien, op een woongroep of in een van de ruime appartementen.

Bewoners en naasten, personeel, vrijwilligers en beide organisaties zijn verheugd dat de opening vandaag ook écht gevierd kon worden. De eer het lintje door te knippen was aan mevrouw Heijmans, namens CuraMare, en Amber Vrij, namens Sjaloom Zorg. Uiteraard vergezeld door een toost en gevolgd door een applaus.


Ellen Hoogervorst, raad van bestuur CuraMare, speechte: “Het is een heugelijke dag. En op een heugelijke dag kun je een feestje vieren. We zijn ontzettend blij dat we dat vandaag ook kunnen doen. We openen een uniek gebouw. Uniek omdat we met twee organisaties, twee doelgroepen, twee groepen collega’s samenwerken. Ik ben ervan overtuigd dat er iets heel moois gaat ontstaan.”

Leve Bestenwaerd!
De unieke samenwerking werd mooi samengevat in een gedicht, voorgelezen door Annemiek Vlaspoel, cliënt Sjaloom Zorg: “We wonen met een grote club van mensen bij elkaar. Van jong tot oud en verder middelbaar. Het is best ingewikkeld en kan ook een beetje wringen. De ene wil rust de ander wil actie; vliegen, rennen en springen. Het beste ervan maken zit ‘m in onze aard. Dat gaan we dus ook zeker doen: leve Bestenwaerd!”

Prima naar de zin
Mevrouw Heijmans vertelt over haar nieuwe thuis: “Ik ben de eerste dag hierin gekomen, ben lekker in m’n stoeltje gaan zitten en toen heb ik gezegd: ik heb het prima naar m’n zin hier. Woonkamer, slaapkamer, grote badkamer. Dat is heerlijk hoor.”

In deze video vertellen bewoners en medewerkers hoe het is om in Bestenwaerd te wonen en werken:

Cheque cadeau
De cliëntenraad van Bestenwaerd overhandigde een cheque voor alle bewoners. Voorzitter C. Kersten-Knops sprak daarbij de wens uit: “Dat de sfeer en de bejegening richting de bewoners meeverhuisd is naar Bestenwaerd.”

Boog vol symboliek
Bouwbedrijf Boogert schonk een prachtig kunstwerk. Twee cortenstalen bogen, aan beide zijden van de entree. Ze symboliseren de beide organisaties. En zijn opgeluisterd met zorgvuldig gekozen bloemen: de boterbloem, die verwijst naar kinderlijke onbevangenheid. En de herfstaster, die dan weer voor gelukkige ouderdom staat. De tulp, vanwege de tulpenvelden op het eiland. En koren, wat al sinds jaren in de omgeving verbouwd wordt en vanwege de Christelijke symboliek. Ellen Hoogervorst reageert: “Ik vind het een prachtig geschenk, wat de entree nog fraaier maakt: het geeft je nog meer dat welkom-gevoel.”