HomeZorg op onze locatiesEbbe en VloedNieuwsAangescherpte coronamaatregelen bij CuraMare

Aangescherpte coronamaatregelen bij CuraMare

22 juli 2021

Naar aanleiding van het toegenomen aantal coronabesmettingen in de regio en in de rest van het land is besloten dat het vanaf maandag 26 juli 2021 weer verplicht wordt een mondneusmasker te dragen in alle publieke ruimtes van de woonzorglocaties van CuraMare. Dit geldt voor zowel medewerkers, vrijwilligers als bezoekers. Ook voor CuraMare Thuiszorg en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis worden de maatregelen aangescherpt. CuraMare roept iedereen ook nogmaals op zich goed aan de basisregels de houden; regelmatig handen wassen, thuisblijven bij klachten en de anderhalve-meter-regel.


Alhoewel de toename van het aantal besmettingen vooralsnog slechts beperkt tot een toegenomen druk op de ziekenhuiszorg leidt, wordt geconstateerd dat de Deltavariant de overhand krijgt en dat deze variant vooral bij mensen die nog niet volledig gevaccineerd zijn tot meer ziektegevallen leidt. Daarnaast zien we dat het oplopende aantal besmettingen leidt tot uitval van medewerkers. Dit, in combinatie met de aankomende vakantieperiode en arbeidsmarktproblematiek, kan ertoe leiden dat de continuïteit van de zorg in gevaar komt.

Ellen Hoogervorst, lid raad van bestuur CuraMare:“Recent zijn er binnen de thuis- en ouderenzorg versoepelingen van de coronamaatregelen doorgevoerd. Versoepelingen die belangrijk zijn voor het welzijn van onze bewoners. Echter, voldoende medewerkers om zorg te verlenen en welzijnsactiviteiten te verzorgen zijn óók essentieel. We hebben in overleg met de Centrale Cliëntenraad besloten de maatregelen aan te scherpen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de continuïteit van zorg niet in gevaar te laten komen.”

Vooralsnog geen mondneusmaskerplicht voor bezoekers van het ziekenhuis
Om uitval van medewerkers door het oplopende aantal besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen, zullen medewerkers en vrijwilligers in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in alle publieke ruimtes weer een mondneusmasker gaan dragen. Er is vooralsnog gekozen om mondneusmaskers niet verplicht te stellen voor patiënten en bezoekers. Wel roept het ziekenhuis patiënten op alleen een begeleider mee te nemen indien dit echt noodzakelijk is. Zo wordt het aantal mensen in het ziekenhuis beperkt en blijft het mogelijk 1,5 meter afstand te houden in de gangen en wachtruimtes.

De maatregelen per 26 juli 2021 op een rij
Woonzorglocaties van CuraMare:

  • Dragen van een mondneusmasker wordt per 26 juli a.s. weer verplicht in de publieke ruimtes en bij het betreden van de woongroep of appartement. Dit geldt voor zowel medewerkers, vrijwilligers als bezoekers. Bezoekers kunnen bij het bezoek aan hun naaste, indien de 1,5 meter wordt gehandhaafd, op de kamer/in het appartement het mondneusmasker afdoen.
  • Bezoek blijft in de woonzorglocaties gewoon welkom. Het blijft belangrijk dat bezoekers 1,5 meter afstand houden.

Thuiszorg:

  • Dragen van een mondneusmasker wordt per 26 juli a.s. weer verplicht voor medewerkers vanaf het moment dat zij bij de cliënt in huis binnenstappen.

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis:

  • Dragen van een mondneusmasker wordt per 26 juli a.s. weer verplicht voor medewerkers en vrijwilligers in de publieke ruimtes en op andere plaatsen wanneer de 1,5 meter afstand niet gehouden kan worden.
  • Per dag blijven twee bezoekers na elkaar welkom (er gelden uitzonderingen voor de IC, SEH, Kinderafdeling, afdeling Verloskunde en voor palliatieve patiënten).
  • Per polibezoek blijft één begeleider per keer welkom. Neem alleen een begeleider mee indien dit echt noodzakelijk is.