Hartverwarmende acties

28 maart 2020

 

Bloemenzee en stoepkrijttekeningen - CuraMare

 

We zijn enorm onder de indruk van alle mooie, lieve en bovenal hartverwarmende acties van en voor onze medewerkers, patiënten, cliënten en bewoners. De afgelopen dagen lijkt de hele gemeenschap opgestaan om ons en hen een hart onder de riem te steken.

 

Een zee van bloemen

CuraMare-breed werden er door Maliepaard Bloembollen tulpen afgeleverd. Iedereen ontving de tulpen in dankbaarheid. De lente is zo een stukje naar binnen gebracht voor onze bewoners. Ook medewerkers konden een bosje mee naar huis te nemen.

Kwekerij Klepper is ons in deze moeilijke omstandigheden ook niet vergeten. Zij hebben alle locaties van CuraMare blauwe druifjes geschonken.

 

(Stoepkrijt)tekeningen

Iedere dag opnieuw worden er prachtige tekeningen gebracht. Spontane acties van de gemeenschap en ouders die met hun kinderen aan de slag gaan om tekeningen en kaarten te maken. Ook stoepkrijttekeningen zorgen voor een vrolijk uitzicht voor de locatie Ebbe en Vloed.

 

Muziekoptredens

Duo Voci zong al eerder voor de woongroepen van Ebbe en Vloed, Nieuw Rijsenburgh werd verblijd met mondharmonicamuziek vanaf de binnentuin en de locatie Geldershof hoorde zaterdag 18 maart de vrolijke tonen van een draaiorgel! Daarnaast zijn er in samenwerking met Stichting Zijn, nog een aantal verschillende muziekoptredens gepland op de laatste twee locaties.

 

Het zijn bijna teveel initiatieven om op te noemen. Leerlingen van CSG Prins Maurits bakten wat lekkers voor bewoners van Nieuw Rijsenburgh, locatie De Vliedberg ontving gebakken vis van Visspecialist Hameeteman en de gemeenschap van Dirksland hing versierde t-shirts met hartenkreten aan de loopbrug waar de medewerkers van het ziekenhuis dagelijks overheen lopen naar hun werk.

We zijn ontzettend dankbaar voor deze initiatieven en acties van en voor onze medewerkers. Ook cliënten en bewoners worden iedere dag weer verrast, wat de eenzaamheid toch steeds iets verzacht.