HomeZorg op onze locatiesBestenwaerdNieuwsReactie op salarisverhoging bij Buurtzorg

Reactie op salarisverhoging bij Buurtzorg

17 januari 2022

Deze week kwam in de media dat Buurtzorg haar zorgmedewerkers vanaf maart in een hogere salarisschaal zet. Gaat CuraMare dat ook doen? Een logische en begrijpelijke vraag. Ook wij vinden, samen met onze brancheorganisatie Actiz, dat zorgmedewerkers een gepast salaris verdienen voor het waardevolle werk dat zij doen. Dit geldt niet alleen voor de medewerkers in de wijk, maar ook voor onze andere (zorg)collega’s. Dagelijks zetten immers al onze medewerkers zich met hart en ziel in voor cliënten, bewoners en patiënten. Daar hoort een goed arbeidsvoorwaardenpakket bij!

Hoe die gepaste arbeidsvoorwaarden gerealiseerd gaan worden is nog niet helder. Een goed salaris is nodig, maar voor de gehele sector onbetaalbaar zonder extra financiering. CuraMare trekt daarom, samen met andere zorgorganisaties en Actiz, op in een landelijke lobby om meer financiering te krijgen zodat we de salarissen van zorgmedewerkers kunnen verbeteren. Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden moeten namelijk niet alleen gelden voor medewerkers bij Buurtzorg of andere zorgaanbieders met een hoog tarief en/of een beperkt pakket aan vooral winstgevende diensten.

Het werken in de zorg vraagt zowel fysiek als mentaal veel van onze medewerkers. Daar hoort naast een goed salaris een prettige werksfeer, interessant takenpakket, vitaliteit, professionele vrijheid en loopbaanperspectief bij. Als CuraMare willen wij onze medewerkers graag het complete pakket bieden omdat wij geloven dat dat bijdraagt aan een leven lang met plezier werken in de gezondheidszorg!