HomeZorg op onze locatiesNieuw RijsenburghNieuwsNieuwe zorgtechnieken tijdens innovatiemarkt

Nieuwe zorgtechnieken tijdens innovatiemarkt

6 februari 2020

Tijdens de E-Health week was er donderdag 30 januari voor jong en oud veel te zien en te beleven op de innovatiemarkt in Ebbe en Vloed. Gemiva-SGV Groep organiseerde de markt in samenwerking met CuraMare Welzijn&Dagbesteding. De markt was opgezet om cliënten, bewoners, familie en zorgverleners kennis te laten maken met nieuwe zorgtechnieken en hulpmiddelen.

En dat doel is zeker bereikt, aldus de vele enthousiaste bezoekers van de markt. Praten met zorgrobot Zora of een spel spelen op de tovertafel… deze kans krijg je niet elke dag en het was een leuke en unieke ervaring. CuraMare presenteerde verschillende producten die vitaliteit en welbevinden verhogen. Zo werden de belevenistafel gepresenteerd met verschillende spellen en muziek, de braintrainer, interactieve robot dieren en zwemmen voor mensen met dementie: zwementie.
Ook was er veel aandacht voor voeding, vitaliteit en beschermende middelen bij vallen zoals de heupairbag. Technische innovatie in de zorg is vooral bij jongeren zeer in trek. Zij stonden in de rij om de spraakcomputer, de zorgrobot of de virtual reality bril uit te proberen.

Deze innovatiemarkt staat ook volgend jaar weer op de planning, maar dan elders in de regio.