HomeZorg op onze locatiesNieuw RijsenburghNieuwsCuraMare schenkt rolstoelbus voor Oekraïne

CuraMare schenkt rolstoelbus voor Oekraïne

20 februari 2023

Foto v.l.n.r.: Wiltine Flier, Aad Grootenboer (Strategisch Inkoper CuraMare), Leen Luchtenburg, Arno Kortleven en Barry de Frel (coördineert vanuit CuraMare herbestemming medische instrumenten).

Vrijdagmiddag 17 februari overhandigde divisiemanager Wiltine Flier de sleutels van de CuraMare rolstoelbus aan Leen Luchtenburg, hoofdcoördinator van SOEGG (Stichting Oost-Europahulp Gereformeerde Gezindte). De rolstoelbus deed sinds 2018 dienst aan de bewoners van met name Nieuw Rijsenburgh en de dagbehandeling en krijgt een nieuwe bestemming in Oekraïne.

De rolstoelbus was al een tijdje buiten gebruik. Daarom is CuraMare blij dat deze nu een nieuwe bestemming krijgt. Wiltine: “Dankzij de samenwerking met SOEGG kunnen wij middelen en materialen een herbestemming geven voor onze medemens in nood.” SOEGG draagt bij aan betere zorg in Oekraïne. Leen: “Wij zijn dankbaar dat veel zorginstellingen, en dus ook CuraMare, medische materialen en hulpmiddelen beschikbaar stellen aan onze stichting”. Arno Kortleven, die als noodhulpcoördinator bij Bijzondere Noden aanwezig is bij dit overhandigingsmoment, beaamt dit. “Deze rolstoelbus gaat een oude bus vervangen in de Baptistengemeente Rizdva in Zhytomyr. Naast invalidenvervoer gaat de bus door hen ook ingezet worden voor noodhulp en vluchtelingenopvang ter plaatse.”

SOEGG verleent humanitaire hulp aan Oost-Europa door het beschikbaar stellen van medische apparatuur en instrumenten uit Nederland. Ze werken hiervoor ook samen met de diaconale hulpverleningsorganisatie Bijzondere Noden.